Arta Musaraj

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Arta Musaraj.jpg

Prof.Dr.Arta Musaraj, është akademike shqiptare.
Eshtë themeluese dhe Drejtuese e Bordit Editorial Ndërkombëtar e Academicus, revistës shkencore ndërkombëtare në gjuhën angleze më të qënësishme sot në Shqipëri
Ka qenë e para rektore femer në Shqipëri, në të gjithë historinë e Arsimit të Lartë shqiptar.
E specializuar në shumë Universitete të njohura në botë, Master në Administrim Biznesi, Doktor në Shkencat Ekonomike, Profesor Doktor për kerkimet shkencore në fushën e Komunikimit në Biznes dhe Administratë.
Prej 1996, lektore universitare në shumë disiplina në shkencat Ekonomike dhe ato të Komunikimit.
Botuese e shumë teksteve mësimore, artikujve dhe analizave shkencore, eksperte, konsulente dhe trajnuese e certifikuar e IFC-së e Bankës Botërore, MasterClass e Certifikuar në Komunikimin në Biznes dhe Administratë, perfaqësuese e organizatave të njohura ndërkombëtare në ofrimin e shërbimeve për biznesin dhe administraten në Europen Juglindore.
Ajo është anëtare e bordeve editoriale e shkencore të shumë revistave shkencore ndërkombëtare.
Lektore dhe bashkëpunëtore kërkimesh shkencore në universitete të njohura europiane.
Arta Musaraj është "Qytetar Nderi i Qarkut Vlorë" 2013 dhënë nga Këshilli i Qarkut Vlorë, "Nder i Komunës Brataj" 2013 (Mesapliku është origjina e familjes), "Mirënjohja e Qytetit Vlorë" 2012 dhe "Protagonist" i jetës qytetare 2010 dhënë nga Bashkia Vlorë.
Arta Musaraj është laureate e Cmimit Sokrates për Shkencën dhënë nga Akademia Oxford, Britani e Madhe
Prej Janarit deri në Shtator 2013, Prof.Dr Arta Musaraj ka qenë zëvendës ministre e mbrojtjes së Republikës së Shqipërisë

shih edhe këtë[redakto | redakto tekstin burimor]


Faqja Zyrtare "Academicus" International Scientific Journal
Arta Musaraj