Fakulteti i Edukimit Prishtinë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Edhe pse aftësimi i mësimdhënësve në nivel të Shkollave të Larta ka filluar në gjysmën e dytë të viteve të gjashtëdhjeta (1958), nevojat e shtuara për kuadër me kualifikim universitar katërvjeçar bënë që spektrit institucional të arsimit superior t'i shtohet edhe Fakulteti i Edukimit në Universitetin i Prishtinës.

Programet mësimore në Fakultetin e Edukimit

Fakulteti i Edukimit ka këto programe mësimore :

Programi Parashkollor
Programi Fillor
Programi Gjuhë dhe Letërsi Shqipe
Programi Gjuhë dhe Letërsi Angleze
Programi Biologji-Kimi
Programi Fizikë-Kimi
Programi Matematikë-Informatikë
Programi Teknologji-Informatikë
Programi Histori-Edukatë Qytetare
Programi Gjeografi-Edukatë Qytetare