Follorina

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Follorinë, (Greqisht: Φλώρινα/Florina; Bullgarisht/Maqedonisht: Лерин/Lerin) është një qytet i Greqisë dhe qendra administrative e Rrethit të Follorinës. Popullata e qytetit, sipas regjistrimit të popullsisë të vitit 2001, ishte 17,622 banorë. Emri i qytetit rrjedh nga fjala greko-maqedone φλωρός floros (χλωρός hloros në greken standarde) që përkthehet si "gjelbër" ose "freskët". Gjysma e popullsisë së Follorinës ishte me prejardhje shqiptare në shek. e 19-të. Sot shqiptarët janë pakicë dhe shumica nuk e tregojnë hapur kombësinë e tyre në publik.