Hackerspace

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Një hackerspace (referuar edhe si një hacklab, makerspace, ose hackspace) është një hapësirë ​​fizike, ku njerëzit me interesa të përbashkëta, shpesh në kompjutera, teknologji, shkencë, art apo art digjital elektronik, mund të takohen, të bisedojë dhe/ose të bashkëpunojnë.

Në vitin 2006, Paul Bohm krijoi një strategji për mbledhjen e fondeve në bazë të Protokollit Interpretues Rrugor për të ndërtuar Metalab në Vienë, Austri, dhe u bë drejtor i saj si dhe themelues. Ai dhe të tjerë filluan të krijojnë dhe organizojnë komunitetin Hackerspaces.org në vitin 2007 i cili përmban një listë të shumë hackerspaces si dhe modelet e dokumentave të nevojshme për të filluar dhe të drejtuar një hackerpace.