Iluzioni

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Burim në Ahmedabad

Illuzioni është paragjykimi mbi një çështje të caktuar. ka konotacion kur njeriu përfytyron një çështje të caktuar dhe në brendësi të vetes e imagjinon se informacioni i tillë është i vërtet. Illuzioni efektin negativ e ka se shpeshher trillohet dhe fiksohet në kokën e personit, çka mund të ndikojë që të ketë përgënjeshtrim nga realiteti. Mirëpo illuzioni pozitiv rrit imagjinatën dhe kreativitetin çka nënkupton që produkti final rezulton me një zbulim të ndritshëm, në shkencë, filozofi, ekonomi etj

Iluzioni mund të jetë në atë moment shoqëror, gjersa në momentin e ardhshëm me evoluimin e shoqërisë të bëhet realitet, psh. helikopteri i Leonardo Da Vincit ishte iluzion për atë moment, mirëpo me evoluimin e shkencës dhe realitetit u jetësua në praktikë. Prandaj mund të themi se çdo gjë që njeriu kishte në imagjinatën e tij, dhe dukej iluzion për momentin, në momentin e ardhshëm u bë dhe mund të bëhet realitet.