Komuna e Tetovës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Komuna e Tetovës
Flamuri i Komuna e Tetovës Emblema
Flamuri Emblema


Komuna e Tetovës është komunë që shtrihet në pjesën perëndimore të Maqedonisë.

Qendra e komunës gjendet në Tetovë.

Demografia[redakto | redakto tekstin burimor]

Sipas regjistrimit se popullsise ne Maqedoni te dhenat thone se vetem ne qytetin e Tetoves bashk me Recicen e Vogel kane nje popullat prej 96.129.Kurse e gjith Komuna e Tetoves te dhenat thone se mesatarish duhet te kete reth 178.337 banore. Gati 92 % e popullsise se Komunes se Tetoves jane Shqipetar , 6 % Maqedonas (Serb,Bullgar) dhe vetem 2% Turq.

Ekonomia[redakto | redakto tekstin burimor]

Vendbanimet[redakto | redakto tekstin burimor]

Komuna e Tetovës i përfshin këto vendbanime:

Shiko edhe[redakto | redakto tekstin burimor]Lidhje të jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]

Flamuri i Maqedonisë Komunat në Maqedoni Emblema e Maqedonisë

· Belimbegu · Berova · Bogdanca · Bogovina · Bosilova · Brevinca · Brodi · Çashka · Çeshinovo-Oblesheva · Çuçer-Sandeva · Debarca · Dellçeva · Demir Hisari · Demir Kapia · Dibra · Dojrani · Dollneni · Drugova · Gostivari · Gracka · Gjevgjelia · Haraçina · Jegunoci · Kamenica · Karbinca · Kavadari · Kërçova · Koçani · Konçës · Kratova · Kriva Pallanka · Krivogashtani · Krusheva · Kumanova · Likova · Llozova · Manastiri · Mavrova dhe Radostusha · Mogilla · Nagoriçi i Vjetër · Negotina · Novaci · Novosella · Ohri · Osllomeji · Peçeva · Petroveci · Plasnica · Prilepi · Probishtipi · Qendra Zhupa · Radovishti · Rankoci · Resnja · Rosmani · Shtipi · Sopishti · Struga · Strumica · Studeniçani · Sveti Nikolla · Tearca · Tetova · Vallandova · Vasileva · Veçani · Velesi · Vinica · Vraneshtica · Vrapçishti · Zajazi · Zelenikova · Zërnoci · Zhelina

Komunat e Shkupit: Aerodromi · Buteli · Çairi · Gazi Baba · Gjorçe Petrovi · Karposhi · Kisella Voda · Qendra · Saraji · Shutka