Lista e Kryeministrave të Kosovës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Kryeministrat e Kosovës[redakto | redakto tekstin burimor]

Territori Autonom i Kosovës dhe Metohisë[redakto | redakto tekstin burimor]

# Emri
(lindi–vdiq)
Afati i mandatit Partia Politike
Kryetari i Këshillit Ekzekutiv të Komitetit Popullor
1945 - 1953
1 Fadil Hoxha
(1916–2001)
1945 1953 Partia Komuniste e Kosovës (deri në 1952), Lidhja e Komunistëve të Kosovës (nga 1952)
Kryetari i Këshillit Ekzekutiv
1953 - 1974
1 Fadil Hoxha
(1916–2001)
1953 1963 Lidhja e Komunistëve të Kosovës
2 Ali Shukrija
(1919–2005)
1963 Maj 1967 Lidhja e Komunistëve të Kosovës
3 Ilija Vakić
(1932– )
Maj 1967 Maj 1974 Lidhja e Komunistëve të Kosovës

Krahina Socialiste Autonome e Kosovës[redakto | redakto tekstin burimor]

# Emri
(lindi–vdiq)
Afati i mandatit Partia Politike
Kryetari i Këshillit Ekzekutiv
1974 - 1990
1 Bogoljub Nedeljković
(1920–1986)
Maj 1974 Maj 1978 Lidhja e Komunistëve të Kosovës
2 Bahri Oruçi
(1930–2011)
Maj 1978 Maj 1980 Lidhja e Komunistëve të Kosovës
3 Riza Sapunxhiu
(1925–2008)
Maj 1980 Maj 1982 Lidhja e Komunistëve të Kosovës
4 Imer Pula
(1921– )
Maj 1982 5 Maj 1984 Lidhja e Komunistëve të Kosovës
5 Ljubomir Neđo Borković
(1926–2009)
5 Maj 1984 Maj 1986 Lidhja e Komunistëve të Kosovës
6 Namzi Mustafa
(1941– )
Maj 1986 1987 Lidhja e Komunistëve të Kosovës
7 Kaqusha Jashari
(1945– )
1987 Maj 1989 Lidhja e Komunistëve të Kosovës
8 Nikolla Shkreli Maj 1989 1989 Lidhja e Komunistëve të Kosovës
9 Daut Jashanica
(1948– )
1989 1989 Lidhja e Komunistëve të Kosovës
10 Jusuf Zejnullahu
(1944– )
4 Dhjetor 1989 5 Korrik 1990 Lidhja e Komunistëve të Kosovës

Republika e Kosovës (e njohur vetëm nga Shqipëria)[redakto | redakto tekstin burimor]

# Emri
(Lindi–Vdiq)
Portreti Afati i Mandatit Partia Politike
Krveministër
1990 - 2000
1 Jusuf Zejnullahu
(1944– )
Jusuf Zejnullahu.jpg 7 Shtator 1990 5 Tetor 1991 Lidhja Demokratike e Kosovës
2 Bujar Bukoshi
(1947– )
Coat of arms of Kosovo.svg 5 Tetor 1991 1 Shkurt 2000 Lidhja Demokratike e Kosovës
Hashim Thaçi
(provizor, në opozitë)
(1968– )
Hashim Thaci detail, 080718-D-9880W-015.jpg 2 Prill 1999 1 Shkurt 2000 Partia për Progres Demokratik e Kosovës

Kosova nën Administrimin e OKB[redakto | redakto tekstin burimor]

# Emri
(Lindi–Vdiq)
Portreti Afati i Mandatit Partia Politike
Krveministër
2002 - 2008
1 Bajram Rexhepi
(1954– )
Bajram.JPG 4 Mars 2002 3 Dhjetor 2004 Partia Demokratike e Kosovës
2 Ramush Haradinaj
(1968– )
Coat of arms of Kosovo.svg 3 Dhjetor 2004 8 Mars 2005 Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës
Adem Salihaj (provizor)
(1950– )
Coat of arms of Kosovo.svg 8 Mars 2005 25 Mars 2005 Lidhja Demokratike e Kosovës
3 Bajram Kosumi
(1960– )
Coat of arms of Kosovo.svg 25 Mars 2005 10 Mars 2006 Partia Parlamentare e Kosovës
4 Agim Çeku
(1960– )
Agim Ceku 2006.jpg 10 Mars 2006 9 Janar 2008 Jo-partiak
(Mbështetur nga Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës)
5 Hashim Thaçi
(1968– )
Hashim Thaci detail, 080718-D-9880W-015.jpg 9 Janar 2008 17 Shkurt 2008 Partia Demokratike e Kosovës

Republika e Kosovës[redakto | redakto tekstin burimor]

# Emri
(Lindi–Vdiq)
Portreti Afati i Mandatit Partia Politike
Kryeministër
2008 në vazhdim
1 Hashim Thaçi
(1968– )
Hashim Thaci detail, 080718-D-9880W-015.jpg 17 Shkurt 2008 në detyrë Partia Demokratike e Kosovës