Lista e Ministrave të Jashtëm të Shqipërisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Filloi
mandatin
Mbaroi
mandatin
Personi Figura Kabineti Komente
4 Dhjetor, 1912 Qershor, 1913 Ismail Qemali Ismailq.jpg Kabineti Ismail Qemali
Qershor, 1913 24 Janar, 1914 Myfit Libohova Busti i Myfit Libohoves.jpg Mandati i parë
17 mars, 1914 20 maj, 1914 Turhan Permeti Noimage.png
28 maj, 1914 3 shtator, 1914 Preng Bib Doda Noimage.png
25 dhjetor, 1918 29 janar, 1920 Myfit Libohova Busti i Myfit Libohoves.jpg Mandati i dytë
30 janar, 1920 14 nëntor, 1920 Mehmet Konica Mehmet Konica.jpg Mandati i parë
19 nëntor, 1920 1 korrik, 1921 Iljas Vrioni Iliaz Vrioni.jpg Mandati i parë
11 korrik, 1921 6 dhjetor, 1921 Pandeli Evangjeli Pandeli Evangjeli.JPG Dy mandate radhazi
7 dhjetor, 1921 12 dhjetor, 1921 Fan Noli Fan S. Noli.jpg Mandati i parë
12 dhjetor, 1921 24 dhjetor, 1921 Xhafer Villa Noimage.png
24 dhjetor, 1921 2 dhjetor, 1922 Fan Noli Fan S. Noli.jpg Ai dha doreheqjen para se te merte funksionet si minister i jashtem, keto funksione u moren nga Xhafer Ypi
2 dhjetor, 1922 25 shkurt, 1924 Pandeli Evangjeli Pandeli Evangjeli.JPG Mandati i tretë
30 mars, 1924 27 maj, 1924 Iljas Vrioni Iliaz Vrioni.jpg Mandati i dytë
16 qershor, 1924 23 dhjetor, 1924 Sulejman Delvina Sulejman Pashë Delvina.JPG
24 dhjetor, 1924 5 janar, 1925 Iljas Vrioni Iliaz Vrioni.jpg Mandati i tretë
6 janar, 1925 31 janar, 1925 Gjergj Koleci Noimage.png Ai nuk e mori kete post, kete detyre e mori persipër Myfit Libohova.
1 mars, 1925 23 shtator, 1925 Myfit Libohova Busti i Myfit Libohoves.jpg Mandati i tretë
28 shtator, 1925 10 shkurt, 1927 Hysen Vrioni Noimage.png Mandati i parë
12 shkurt, 1927 13 Janar, 1929 Iljas Vrioni Iliaz Vrioni.jpg 3 mandate radhaz, (gjithsej 6 mandate)
14 janar, 1929 11 Prill, 1931 Rauf Fico Rauf-Fico.jpg 2 mandate radhaz
20 prill, 1931 7 dhjetor, 1932 Hysen Vrioni Noimage.png Mandati i dytë
11 janar, 1933 6 tetor, 1935 Xhafer Villa Noimage.png
21 tetor, 1935 7 nëntor, 1936 Fuat Asllani Noimage.png
9 janar, 1936 2 prill, 1939 Ekrem Libohova Noimage.png
9 prill, 1939 12 prill, 1939 Mihal Sherko Noimage.png mandat 3 ditorë
12 prill, 1939 2 dhjetor, 1941 Xhemil Dino Noimage.png
3 qershor, 1939 Aktiviteti i marëdhënieve me jashtë u mor persipër nga ministria e jashtme italiane.
5 nëntor, 1943 6 shkurt, 1944 Mehmet Konica Mehmet Konica.jpg Mandati i dytë
6 shkurt, 1944 17 korrik, 1944 Bahri Omari BahriOmari1944.jpg
17 korrik, 1944 28 gusht, 1944 Ekrem Vlora Eqrem bej vlora 1.jpg
6 shtator, 1944 29 nëntor, 1944 Ibrahim Biçakçiu I.Bicaku.JPG
27 maj, 1944 18 mars, 1946 Omer Nishani Omer nishani.JPG 3 mandate radhazi
22 mars, 1946 23 korrik, 1953 Enver Hoxha Noimage.png 2 mandate radhazi
23 korrik, 1953 17 qershor, 1970 Behar Shtylla Noimage.png 3 mandate radhazi
17 qershor, 1970 30 qershor, 1982 Nesti Nase Noimage.png 3 mandate radhazi
30 qershor, 1982 21 shkurt, 1991 Reiz Malile, Noimage.png 3 mandate radhazi
22 shkurt, 1991 6 dhjetor, 1991 Muhamet Kapllani Noimage.png
18 dhjetor, 1991 11 prill, 1992 Ilir Bocka Noimage.png
11 prill, 1992 11 korrik, 1996 Alfred Serreqi Noimage.png
11 korrik, 1996 12 prill, 1997 Tritan Shehu Tritan Shehu.jpg
12 prill, 1997 25 korrik, 1997 Arjan Starova Arjan Starova.jpg
25 korrik, 1997 2001 Paskal Milo Paskal Milo.JPG
2001 Korrik, 2002 Arta Dade Arta Dade..JPG
korrik, 2002 korrik, 2003 Ilir Meta Ilir Meta.jpg
29 dhjetor, 2003 12 shtator, 2005 Kastriot Islami Kastriot Islami.jpg
12 shtator, 2005 maj, 2007 Besnik Mustafaj Besnik Mustafaj.jpg Kabineti Sali Berisha
maj, 2007 shtator, 2009 Lulzim Basha Lulzim Basha 2.jpg Kabineti Sali Berisha
shtator, 2009 janar, 2011 Ilir Meta Ilir Meta.jpg Kabineti Sali Berisha
janar, 2011 2012 Edmond Haxhinasto Edmond Haxhinasto.jpg Kabineti Sali Berisha
2012 3 prill, 2013 Edmond Panariti Edmond Panariti.jpg Kabineti Sali Berisha
3 prill, 2013 15 shtator 2013 Aldo Bumçi Noimage.png Kabineti Sali Berisha
15 shtator 2013 në vazhdim Ditmir Bushati Ditmir Bushati.jpg Kabineti Edi Rama