Lista e kodeve shtetërore nga FIFA

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

FIFA paraqet kod prej tri shkronjash për çdo shtet pjestarë dhe jo pjestarë të FIFA-s. Këto janë kodet zyrtare të përdorur nga FIFA dhe konfederatat e saja kontinentale (AFC, CAF, CONCACAF, CONMEBOL, OFC dhe UEFA).

FIFA antarët[redakto | redakto tekstin burimor]

Momentalisht janë 208 antarë të FIFA-s dhe secili antar ka kodin e vetë unik.

Vendi Kodi
Flag of Afghanistan.svg Afganistani AFG
Flag of Albania.svg Shqipëria ALB
Flag of Algeria.svg Algjeria ALG
Flag of American Samoa.svg Samoa Amerikane ASA
Flag of Andorra.svg Andora AND
Flag of Angola.svg Angola ANG
Flag of Anguilla.svg Anguilla AIA
Flag of Antigua and Barbuda.svg Antigua dhe Barbuda ATG
Flag of Argentina.svg Argjentina ARG
Flag of Armenia.svg Armenia ARM
Flag of Aruba.svg Aruba ARU
Flag of Australia.svg Australia AUS
Flag of Austria.svg Austria AUT
Flag of Azerbaijan.svg Azerbajxhani AZE
Flag of the Bahamas.svg Bahamas BAH
Flag of Bahrain.svg Bahrain BHR
Flag of Bangladesh.svg Bangladeshi BAN
Flag of Barbados.svg Barbadosi BRB
Flag of Belarus.svg Bjellorusia BLR
Flag of Belgium.svg Belgjika BEL
Flag of Belize.svg Beliza BLZ
Flag of Benin.svg Benini BEN
Flag of Bermuda.svg Bermuda BER
Flag of Bhutan.svg Butani BHU
Flag of Bolivia.svg Bolivia BOL
Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Bosnja dhe Hercegovina BIH
Flag of Botswana.svg Botsuana BOT
Flag of Brazil.svg Brazili BRA
Flag of the British Virgin Islands.svg Ishujt e Virgjër Britanike VGB
Flag of Brunei.svg Brunei BRU
Flag of Bulgaria.svg Bullgaria BUL
Flag of Burkina Faso.svg Burkina Faso BFA
Flag of Burundi.svg Burundi BDI
Flag of Cambodia.svg Kamboxhia CAM
Flag of Cameroon.svg Kameruni CMR
Flag of Canada.svg Kanadaja CAN
Flag of Cape Verde.svg Kepi i Gjelbër CPV
Flag of the Cayman Islands.svg Ishujt Kaimanet CAY
Flag of the Central African Republic.svg Republika Qendrore Afrikane CTA
Flag of Chad.svg Çadi CHA
Flag of Chile.svg Kili CHI
Flag of the People's Republic of China.svg Kina CHN
Flag of Chinese Taipei Football team.svg Taipei TPE
Flag of Colombia.svg Kolumbia COL
Flag of the Comoros.svg Komoros COM
Stampa:CGOf CGO
Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Republika Domenikane Kongo COD
Flag of the Cook Islands.svg Ishujt Kuk COK
Flag of Costa Rica.svg Kosta Rika CRC
Stampa:CIVf CIV
Flag of Croatia.svg Kroacia CRO
Flag of Cuba.svg Kuba CUB
Flag of Cyprus.svg Qipro CYP
Flag of the Czech Republic.svg Çekia CZE
Flag of Denmark.svg Danimarka DEN
Stampa:DJIf DJI
Stampa:DMAf DMA
Stampa:DOMf DOM
Stampa:ECUf ECU
Flag of Egypt.svg Egjipti EGY
Stampa:SLVf SLV
Flag of England.svg Anglia ENG
Stampa:EQGf EQG
Stampa:ERIf ERI
Flag of Estonia.svg Estonia EST
Stampa:ETHf ETH
Flag of the Faroe Islands.svg Ishujt Faroe FRO
Stampa:FIJf FIJ
Flag of Finland.svg Finlanda FIN
Vendi Kodi
Flag of France.svg Franca FRA
Stampa:GABf GAB
Stampa:GAMf GAM
Flag of Georgia.svg Gjeorgjia GEO
Flag of Germany.svg Gjermania GER
Stampa:GHAf GHA
Flag of Greece.svg Greqia GRE
Stampa:GRNf GRN
Stampa:GUMf GUM
Stampa:GUAf GUA
Stampa:GUIf GUI
Stampa:GNBf GNB
Stampa:GUYf GUY
Flag of Haiti.svg Haiti HAI
Stampa:HONf HON
Stampa:HKGf HKG
Flag of Hungary.svg Hungaria HUN
Flag of Iceland.svg Islanda ISL
Stampa:INDf IND
Stampa:IDNf IDN
Flag of Iran.svg Irani IRN
Stampa:IRQf IRQ
Flag of Israel.svg Izraeli ISR
Flag of Italy.svg Italia ITA
Stampa:JAMf JAM
Stampa:JPNf JPN
Stampa:JORf JOR
Flag of Kazakhstan.svg Kazakistani KAZ
Stampa:KENf KEN
Stampa:PRKf PRK
Stampa:KORf KOR
Stampa:KUWf KUW
Stampa:KGZf KGZ
Stampa:LAOf LAO
Flag of Latvia.svg Letonia LVA
Stampa:LIBf LIB
Stampa:LESf LES
Stampa:LBRf LBR
Stampa:LBYf LBY
Flag of Liechtenstein.svg Lihtenshtajni LIE
Flag of Lithuania.svg Lituania LTU
Flag of Luxembourg.svg Luksemburgu LUX
Stampa:MACf MAC
Flag of Macedonia.svg Republika e Maqedonisë MKD
Stampa:MADf MAD
Stampa:MWIf MWI
Stampa:MASf MAS
Stampa:MDVf MDV
Stampa:MLIf MLI
Flag of Malta.svg Malta MLT
Stampa:MTNf MTN
Stampa:MRIf MRI
Flag of Mexico.svg Meksika MEX
Flag of Moldova.svg Moldavia MDA
Stampa:MGLf MGL
Flag of Montenegro.svg Mali i Zi MNE
Stampa:MSRf MSR
Stampa:MARf MAR
Stampa:MOZf MOZ
Stampa:MYAf MYA
Stampa:NAMf NAM
Stampa:NEPf NEP
Flag of the Netherlands.svg Holanda NED
Stampa:ANTf ANT
Stampa:NCLf NCL
Stampa:NZLf NZL
Stampa:NCAf NCA
Stampa:NIGf NIG
Stampa:NGAf NGA
Vendi Kodi
Ulster banner.svg Irlanda e Veriut NIR
Flag of Norway.svg Norvegjia NOR
Stampa:OMAf OMA
Stampa:PAKf PAK
Stampa:PALf PAL
Stampa:PANf PAN
Stampa:PNGf PNG
Stampa:PARf PAR
Flag of Peru.svg Peru PER
Stampa:PHIf PHI
Flag of Poland.svg Polonia POL
Flag of Portugal.svg Portugalia POR
Stampa:PURf PUR
Flag of Qatar.svg Katari QAT
Flag of Ireland.svg Irlanda IRL
Flag of Romania.svg Rumania ROU
Flag of Russia.svg Rusia RUS
Stampa:RWAf RWA
Stampa:SKNf SKN
Stampa:LCAf LCA
Stampa:VINf VIN
Stampa:SAMf SAM
Flag of San Marino.svg San Marino SMR
Stampa:STPf STP
Flag of Saudi Arabia.svg Arabia Saudite KSA
Flag of Scotland.svg Skocia SCO
Flag of Senegal.svg Senegali SEN
Flag of Serbia.svg Serbia SRB
Stampa:SEYf SEY
Stampa:SLEf SLE
Stampa:SINf SIN
Flag of Slovakia.svg Sllovakia SVK
Flag of Slovenia.svg Sllovenia SVN
Stampa:SOLf SOL
Stampa:SOMf SOM
Stampa:RSAf RSA
Flag of Spain.svg Spanja ESP
Stampa:SRIf SRI
Stampa:SUDf SUD
Stampa:SURf SUR
Stampa:SWZf SWZ
Flag of Sweden.svg Suedia SWE
Flag of Switzerland.svg Zvicra SUI
Stampa:SYRf SYR
Stampa:TAHf TAH
Stampa:TJKf TJK
Stampa:TANf TAN
Stampa:THAf THA
Stampa:TLSf TLS
Stampa:TOGf TOG
Stampa:TGAf TGA
Stampa:TRIf TRI
Stampa:TUNf TUN
Flag of Turkey.svg Turqia TUR
Stampa:TKMf TKM
Stampa:TCAf TCA
Stampa:UGAf UGA
Flag of Ukraine.svg Ukraina UKR
Flag of the United Arab Emirates.svg Emiratet e Bashkuara Arabe UAE
Flag of the United States.svg ShBA USA
Flag of Uruguay.svg Uruguai URU
Flag of the United States Virgin Islands.svg Ishujt e Virgjër të SHBA-ve VIR
Flag of Uzbekistan.svg Uzbekistani UZB
Flag of Vanuatu.svg Vanuatu VAN
Flag of Venezuela.svg Venecuela VEN
Flag of Vietnam.svg Vietnami VIE
Flag of Wales.svg Uellsi WAL
Flag of Yemen.svg Jemeni YEM
Flag of Zambia.svg Zambia ZAM
Flag of Zimbabwe.svg Zimbabveja ZIM

Shih edhe[redakto | redakto tekstin burimor]

Lidhje të jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]