Lista e kriminelëve të luftës në Kosovë 1999

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Përdhunimt nga Doktrina e shenjt serbe

Në këtë listë gjeni emrat e ushtarakëve apo personave të armatosura për të cilët ka shënime që kanë marrë pjesë në kryerjen e krimeve të rënda si masakrimi, pushkatimi, therrje të popullsisë civile dhe dhunimin e femrave.

Lista është ndërtuar sipas rasteve shumica e të cilave është shqyrtuar nga hetusia ndërkombëtare dhe hetuesi i OKB-së për krime të luftës, Dennis Milner i cili thotë se “…Puna e ekipit të tij do të vazhdojë të fokusohet thuaja tërësisht në rangun e lartë të regjimit të të kryeakuzuarit për krime lufte, kryetarit jugosllavë Sllobodan Millosheviq”.

Si do që të jetë ndriçimi i të gjitha rasteve ende nuk është bërë por vetëm i rasteve me rëndësi apo të nivelit të lartë të efektit ndëkombëtar. Për këtë është e udhës edhe mbledhja e të dhënave nga vetë të prekurit nga kriminelët, sidomos femrat të cilat për shkaqe të ndryshme nuk i kanë paraqitur rastet personale duhet që këto ti paraqesin pranë shoqatave që përkujdesen për këto raste. Organizata të tilla ka anë e mbanë Kosovës.

Rasti Reçaku[redakto | redakto tekstin burimor]

Sipas dëshmitarëve që mbijetuan krimin, në vrasjen e bashkfshatarëve të tyre (përveç njësive militare dhe paramilitare serbe) morën pjesë edhe serbët lokalë, që punonin në postë, në kuvendin komunal të Shtimes etj.

10 qershor 2005 Lëvizja KAN tani Lëvizja „Vetëvendosje“, së bashku me familjarët e Reçakut, përmes një çarçafi (të vendosur përpara selisë së UNMIK-ut) kanë publikuar disa emra të kriminelëve serbë që morën pjesë në masakrën e Reçakut.

Në këtë çarçaf ishin skalitur emrat e këtyre kriminelëve:

  1. Bizhidar Markoviç
  2. Çedomir Aksiç
  3. Zhivorad Stojçetoviç
  4. Bogdan Nojiç
  5. Jovica Stojkoviç
  6. Momir Ristiç
  7. Zvonko Ristiç
  8. Ljubomir Nojiç
  9. Nenad Marinkoviç
  10. Pavle Marinkoviç
  11. Zoran Nedelkoviç
  12. Sllavisha Marinkoviç
  13. Vojisllav Janiçijeviç
  14. Milivoje Çanoviç
  15. Jovica Jovanoviç
  16. Stojan Aksiç
  17. Millorad Kostiç
  18. Dragisha Kostiç
  19. Dragan Tasiç

Rasti Gjakova[redakto | redakto tekstin burimor]

Më 7 maj 2005 Lëvizja „KAN“ tani „Vetëvendosje“, së bashku me organizatën “Thirrjet e Nënave”nga Gjakova, në ndërtesat afër UNMIK-ut dhe institucioneve të Kosovës, kanë vendosur një Çarçaf me dimensione 20m x 4m, në të cilin kanë skalitur 35 emra të kriminelëve serbë që akuzohen nga familjarët e viktimave si përgjegjës për vrasjen e 750 shqiptarëve dhe rrëmbimin e 680 të tjerëve nga komuna e Gjakovës.

Listaekrimineleveserb.jpg
  1. Stanojeviç Momçilo
  2. Çamoviç Sreten
  3. Stanojeviç Milan
  4. Çoliç Rade
  5. Slavkoviç Milan
  6. Stanojeviç Sava
  7. Kovaç Slobodan
  8. Stojanoviç Sava
  9. Dekiç Milan
  10. Dekiç Momçilo
  11. Raçiç Dragan
  12. Mirkoviç Vuk
  13. Vujoviç Vaso
  14. Vujoviç Nikotin
  15. Ragiç Darko
  16. Simiç Bozhidar
  17. Stefiç Nikola
  18. Stefiç Bojan
  19. Obradoviç Ljubisha
  20. Pantoviç Radovan
  21. Pantoviç Miliç
  22. Jovanoviç Aca
  23. Bozhoviç Çedomir
  24. Jovanoviç Sava
  25. Ristiç Predrag
  26. Jovanoviç Goran
  27. Shqepanoviç Millosh
  28. Krstiç Srgjan
  29. Dikiç Milan
  30. Dikiç Momçilo
  31. Dimiç Zvezdan
  32. Jovanoviç Sinisha
  33. Rajkoviç Gojko
  34. Drashkoviç Laza
  35. Lazareviç Doka

Rasti Krusha e Vogël[redakto | redakto tekstin burimor]

Dihen të dhënat për 56 kriminelë serbë lokalë hetimet ende nuk janë bërë.

Rasi Familja Imeraj[redakto | redakto tekstin burimor]

Në një raport të KMDLNJ-së me seli në Prishtinë, të lëshuar më 6 prill 2000 thuhet: Në Skënderaj janë identifikuar emrat e të gjithë kriminelëve që më 26/27 mars 1999 në Padalishtë masakruan 19 anëtarë të familjes Imeraj (në mesin e të cilëve 11 femra dhe 5 fëmijë të moshës 2 – 16 vjeçare).

  1. Predrag Belosheviq (Pjesëmarrës i luftrave në Kroaci dhe Bosnjë – Hercegovinë);
  2. Grujica Belojeviq (vëllau i Lubisha Belojeviq)
  3. Lubisha Belojeviq
  4. Zharko Belosheviq
  5. Zhika Belosheviq
  6. Malisha Tijaniq (vëllau i Çeda Tijaniq)
  7. Çeda Tijaniq
  8. Goran Tijaniq
  9. Dejan Tijaniq
  10. Vedran Tijaniq
  11. Obrad Tijaniq
  12. Zhivan Vuçiq
  13. Mirolub Vuçiq
  14. Dushan Vuçiq
  15. Rade Ivanosheviq (vëllau i Milisav Ivanosheviq)
  16. Milisav Ivanosheviq
  17. Igor Shapiq,
  18. Gradibor Radunoviq,
  19. Ivan Gajin
  20. Zoran Shlaniq
  • Të gjithë nga fshati Cërkolez; Dushan Shapiq e Zharko Shapiq nga Belica; Dragan Cvetkoviq nga Uça dhe Sllobodan Petkoviq nga Zhakova.

Rasti Izbicë[redakto | redakto tekstin burimor]

Sipas raportit të KMDLNJ-së (6 prill 2000) në ekzekutimin e 147 shqiptarëve në Izbicë janë përfshirë edhe serbët lokalë të fshtarave të Drenicës dhe të Burimit (ish-Istogut).

Në këtë masakër mizore kanë marrë pjesë: 42 pjestarë të familjeve Tomasheviq nga Syrigana, e këta janë:

  1. Mihajlo Tomasheviq
  2. Veselin Tomasheviq
  3. Sllavko Tomasheviq
  4. Vujadin Tomasheviq
  5. Nenad Tomasheviq
  6. Stojadin Tomasheviq
  7. Igor Tomasheviq
  8. Miloje Tomasheviq
  9. Vladan Tomasheviq
  10. Radoslav Tomasheviq
  11. Vasilije Tomasheviq
  12. Milosh Tomasheviq
  13. Radivoje Tomasheviq
  14. Preda Tomasheviq
  15. Srgjan Tomasheviq
  16. Millorad Tomasheviq
  17. Mileta Tomasheviq
  18. Radenko Tomasheviq
  19. Mile Tomasheviq
  20. Stojadin Tomasheviq
  21. Milenko Tomasheviq
  22. Milan Tomasheviq
  23. Dragoljub Tomasheviq
  24. Gjoko Tomasheviq
  25. Boshko Tomasheviq
  26. Zhivorad Tomasheviq
  27. Zhivojin Tomasheviq
  28. Najdan Tomasheviq
  29. Nebojsha Tomasheviq
  30. Nenad Tomasheviq
  31. Branillav Tomasheviq
  32. Ratko Tomasheviq
  33. Filip Tomasheviq
  34. Dejan Tomasheviq
  35. Gordan Tomasheviq
  36. Predrag Tomasheviq
  37. Despot Tomasheviq
  38. Tadisha Tomasheviq
  39. Sinisha Tomasheviq
  40. Tomisllav Tomasheviq
  41. Zoran Tomasheviq e
  42. Goran Tomasheviq
  43. Branisllav Kragoviq
  44. Ratko Kragoviq i biri / po nga nga Syrigana.
  45. Marko Ristiq
  46. Marko Damjanoviq
  47. Dragoljub Rajkoviq
  48. Jovica Rajkoviq
  49. Rade Kovaçeviq / Zec
  50. Dika Kovaçeviq
  51. Ognjan Kovaçeviq
  52. Gjorgje Mojsiq
  53. Radosav Kovaçeviq / Cule
  54. Mile Jokiq
  55. Nebojsha Kovaçeviq
  56. Sinisha Jokiq
  57. Svetozar Ristiq
  58. Zoran Kovaçeviq / Princ , të gjithë nga Banja;
  59. Momir Milentijeviq
  60. Zoran Jovanoviq
  61. Milutin Arisiq,
  62. Milan Todoroviq
  63. Dejan Spasiq
  64. Nebojsha Nikçiq
  65. Miodrag Komatina
  66. Niqifor Kovaçeviq
  67. Dragan Dimitrieviq
  68. Vukmiq Lazareviq / nga Runiku
  69. Todor Deverxhiq
  70. Rade Deverxhiq
  71. Dragisha Deverxhiq
  72. Milan Shteviq
  73. Dragomir Shteviq
  74. Miliq Petroviq e
  75. Ognjan Petroviq, nga Radisheva
  76. Nenad Shmigiq
  77. Radoje Shmigiq
  78. Cvetko Shmigiq
  79. Dragan Shmigiq e
  80. Gollub Shmigiq nga Leçina.
  81. Dadosha Iliq
  82. Zhivoin Iliq dhe
  83. Momçillo Radovanoviq / nga Kuçica.
  84. Zhivko Jokoviq e
  85. Radosllav Kandiq nga Kotorri, si dhe
  86. Radivoje Rasha / Kalenoviq me të bijtë
  87. Dejan Rasha dhe
  88. Dushan Rasha
  89. Zvonko Jovanoviq
  90. Zoran Jovanoviq
  91. Bllagoje çolakoviq
  92. Nenad çolakoviq
  93. Radosh Lajoviq
  94. Ilija Trajkoviq
  95. Rajko Rajçiq
  96. Vllado Bakraçeviq
  97. Lubisha Iliq
  98. Momo Peleviq
  99. Sllagjan (polic i komunikacionit)
  100. Sadudin Rexhepagiq (boshnjak) / të gjitha nga Skënderaj.
  101. Goran Shapiq,
  102. Rade Shapiq dhe
  103. Dushan Shapiq, që të tre nga Belica e Burimit (ish-Istogut).
  • Këtë listë me emra të barbarëve serbë e kanë në duar UNMIK-ut dhe institucioneve të Kosovës.

Rasti Formacionet Drenicë[redakto | redakto tekstin burimor]

Në tetor 1999 në fshatin Sankoc të Drenicës, gjatë pastrimit të terenit nga njësiti i TMK-së, të Batalionit I-rë „Ymer Alushani“ të Brigadës 121 „Kumanova“, në njërën nga ish-bazat e shtabit komandues të bandave kriminale serbe, është gjetur një listë me emra të formacioneve ushtarake që vepronin në Drenicë. Aty janë gjetur edhe numra të telefonave dhe fotografi të ndryshme si dhe ditarë që këta kriminelë kanë mbajtur gjatë luftës në Kosovë. Lista e emrave të barbarëve serbë, është si më poshtë:

  1. Llazareviq Dragisha, nëntoger
  2. Gjorgjeviq Sinisha, rreshter
  3. Blanusha Mile, rreshter i vjetër
  4. Korçag Goran, rreshter i klasit të parë
  5. Millanoviq Predrag, dhjetar
  6. Radulloviq Nebojsha
  7. Simiq Goran
  8. Kostiq Sasha
  9. Daniq Sllobodan
  10. Gjorgjeviq Zoran
  11. Shabiq Zvonko
  12. Qausheviq Nenad
  13. Jovanoviq Dragi
  14. Momqilloviq Miroslav
  15. Ivanoviq Milivoje
  16. Dejanoviq Verolub
  17. Janjusheviq Zhivorad
  18. Nedelkoviq Bratisllav
  19. Petkoviq Bogolub
  20. Gjoriq Sllavolub
  21. Vaniq Rasha
  22. Dimiq Dushan
  23. Bajrami Igor
  24. Aliq Zoran
  25. Branko Jançiq

Vendos tekst që nuk duhet të formatohet ne zahaq ka qen ranko i jovica mijo vuju qe i kam be krimet në zahaq ?

Rasti Sllatinë[redakto | redakto tekstin burimor]

Pas përfundimit të luftës në Kosovë, në garazhin e shtëpisë së Rrahim Imerit në fshatin Sllatinë të Fushë-Kosovës është gjetur një listë me emra të pjesëtarëve të forcave ushtarake e policore serbe që morën pjesë në vrasjen e shqiptarëve në Sllatinë dhe në plaçkitjen e djegien e shtëpive të shqiptarëve në këtë fshatë.[1]

  1. Zoran Vukdragoviq - toger
  2. Lubisha Simiq - rreshteri
  3. Zoran Ristovski
  4. Dushan Jevriq
  5. Zoran Joviq
  6. Mladen Peshiq
  7. Milosh Mihajloviq
  8. Marko Zhivoinoviq
  9. Slavisha Gjorgjeviq
  10. Miodrag Pejatoviq
  11. Dejan Mikiq
  12. Igor Gurkoviq
  13. Ivan Stanojeviq
  14. Zoran Mimiq
  15. Radoje Bulatoviq
  16. Mile Rangjeloviq
  17. Cvetko Boshkiq
  18. Radoslav Ristia
  19. Slobodan Gjurgjeviq
  20. Darko Miloviq
  21. Dragisha Ivanoviq
  22. Ivan Steviq
  23. Vladeta Stojanoviq
  24. Sasha Aksiq
  25. Nenad Jovanoviq
  26. Nenad Zhivkoviq
  27. Dejan Slaviq
  • Krimineli Dejan Saviq mësohet se ishte pjesëmarrës edhe në masakrat ndaj civilëve shqiptarë në Opojë

Rasti Qyshk, Pavlan dhe Zahaq[redakto | redakto tekstin burimor]

Më 14 maj 1999 në fshatin Qyshk (2-3 km afër Pejës) u vranë e u masakruan barbarisht 42 meshkuj, gjatë një sulmi të furishëm nga forcat e kombinuara elite militare e paramilitare serbe.

Në mëngjesin e së njëjtës ditë, forcat serbe kishin sulmuar edhe dy fshatra të tjerë fqinje, Pavlanin dhe Zahaqin, dhe pasi kishin dëbuar nga shtëpitë e tyre gratë, fëmijët dhe pleqtë, kishin vrarë mizorisht edhe 35 shqiptarë të pafajshëm.

Formacioni “Frenki”, një njësit komando i emëruar sipas udhëheqësit të tij Franko Simatoviq - “Frenki”, e cila ka qenë pjesë e forcave speciale të sigurimit shtetëror të Serbisë, të njohur edhe si “Crvene beretke” (Beretat e kuqe).

  1. “Operativna Grupa” ose “OPG” (grupi operativ), një njësit elitë i policisë serbe, pjesëtarët e të cilit me krenari kanë quajtur veten “Magla” (mjegulla), sepse pas aksioneve të ndërmarra ata nuk kanë lënë ndonjë gjurmë. “OPG-ja” mësohet të ketë marrë urdhrat nga gjeneralë të lartë në Ministrinë e Punëve të Brendshme të Serbisë. Bazuar në dëshmitë e disa burimeve serbe, pjesëtarët e OPG-s kanë marrë pjesë edhe në disa masakra tjera famëkeqe në Kosovë, në Abri të Ulët, në Reçak, në Pavlan, në Zahaç (flitet për personin Ranko Jovica, Vlado Mijo Vujo [citim i duhur]) etj.
  2. Njësiti snajperist i Armatës së Tretë “Jugosllave”, grup që theksohet të ketë qenë nën komandën e drejtpërdrejtë të kryegjeneralit të Armatës së Tretë serbe.
  3. Grupet paramilitare të ashtuquajtur “Munja” (vetëtima). “Munja”, në një raport të organizatës “Human Rights Watch-it” (HRW), përshkruhen se “ka qenë një mishërim i çuditshëm i policëve, kriminelëve dhe të vetëquajturve patriotë, (plotësisht nën kontrollin e armatës dhe policisë), të cilët nga serbët ishin konsideruar si legjendarë, për përleshjet e tyre që kishin zhvilluar me Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës dhe për sulmet e pamëshirshme mbi civilët shqiptarë”.

Rasti Kishnicë[redakto | redakto tekstin burimor]

Në nëntor 1999, në fshatin Kishnicë (afër Prishtinës), në shtëpinë e Sabit Krasniqit, u gjet një listë me 20 emra barbarësh serbë. Ata kishin vendosur shtabin operativ paramilitarë dhe nga shumë burime dëshmohet se nga kjo bazë shkonin e bënin krime ndaj popullatës civile shqiptare nëpër shumë pjesë të Kosovës. Bazuar në listën me emra e mbiemra dhe në adresat e tyre, rezultonë se këta barbarë janë nga Kosova me përjashtim të njërit që ishte nga Kurshumlija. Një pjesë prej tyre, krime kanë kryer edhe në fshatin Kishnicë. Për këto krime kanë dëshmuar Musa Gashi dhe Bajram Gashi, që kanë shpëtuar nga thikat e këtyre kriminelëve. [2] Në listën e gjetur janë skalitur këta emra:

  1. Berisha Ruzhdi – Bekim, rom
  2. Iliq Stalin – Velko
  3. Paniq Pavli – Sinisha, Prelloc i Prishtinës
  4. Cvejiq Lubisha – Lan, Hallaq i Madh – Lipjan
  5. Vukadinoviq Jovan – Njegosh, Kurshumli
  6. Andriq Mirko – Drashko, Prishtinë
  7. Dikiq Branko – Nebojsha, Prilluzhë
  8. Krastiq Rade – Svetisllav, Skullan i Lipjanit
  9. Selishnik Jelica – Tomisllav, Kishnicë
  10. Sinisha Jovanoviq, Kishnicë
  11. Jovan Karaxhiq, Kishnicë
  12. Goran Trajkoviq, Kishnicë
  13. Boban Trajkoviq, Kishnicë
  14. Dejan Trajkoviq, Kishnicë
  15. Predrag Gjorgjeviq, Kishnicë
  16. Petar Saveliq, Kishnicë
  17. Mile Bulajiq, KIshnicë
  18. Gjorgje Bulajiq, KIshnicë
  19. Zhivorad Mitiq – Zhiko, Kishnicë
  20. Dragan Mitiq – Burdo, KIshnicë
  21. Dragan Miliq, Kishnicë
  22. Zoran Trajkoviq, Kishnicë
  23. Mike Iliq, Graçanicë
  24. Dushan Iliq, Graçanicë

Rasti Klinë[redakto | redakto tekstin burimor]

Më 12 Nëntor 1999, është gjetur edhe një listë me emra të kriminelëve serbë, që kanë vrarë, ekzekutuar e masakruar mizorisht qindra civilë Shqiptarë në komunë të Klinës. Në mesin e barbarëve figuron edhe një barbar shqipfolës. Dihet mirëfilli se në komunën e Klinës janë përfshirë më së shumti serbë lokalë në vrasjen e Shqiptarëve.

Lista përmban këta emra:

  1. Danë Balaj
  2. Zoran Dobriq
  3. Zharko Stepiq
  4. Vitomir Saviq
  5. Millorad Stepiq
  6. Gollub Stashiq
  7. Dragomir Stashiq
  8. Bado Bogiqeviq
  9. Zaiq Vojo
  10. Dobishleviq Sreta
  11. Dançiq Vojo
  12. Popi Zoran
  13. Pavlloviq Dragan
  14. Zhivkoviq Radosllav
  15. Zhivkoviq Llazar
  16. Vushtiq Radoje
  17. Zariq Sreqko
  18. Kiziq Gollub
  19. Kiziq Gjoko
  20. Dashiq Nevica
  21. Krstiq Millan
  22. Dobriq Dushan
  23. Kiziq Radovan
  24. Kiziq Ranko
  25. Gollub Llazareviq
  26. Borko Radojeviq

Rasti ”Toga e tmerrit”[redakto | redakto tekstin burimor]

Më 2 dhjetor 1999, janë gjetur disa dokumente në Samakovë, Viti, Goshicë, Kabash, Binçë, Kllokot, Zhiti etj., në të cilat dëshmohet se paramilitarët serbë, në këtë rajon kanë vepruar me emrin ”TOGA E TMERRIT”. Kjo togë është formuar më 19 maj 1999 dhe për një kohë të shkurtër ka vrarë e masakruar 22 civilë pleq, plaka, fëmijë, gra dhe burra që i zunë nëpër shtëpitë e tyre.

Emrat e kriminelëve janë:

  1. Miodrag Stanishiq
  2. Sasha Jeriniq
  3. Stanisllav Vukiq
  4. Sasha Vujiq
  5. Mirosllav Mihajlloviq – Mikica
  6. Millovan Ivkoviq
  7. Vidosllav Kojiq
  8. Moma Vasoviq
  9. Nenad Perzhiq
  10. Branko Arizonoviq
  11. Nebojsha Stanojoviq
  12. Zoran Cvetkoviq
  13. Sllavisha Maksimoviq
  14. Dragisha Dinqiq
  15. Novica Jakovleviq
  16. Lubisha Arsiq
  17. Sinisha Jovanoviq
  18. Aleksander Jovanoviq
  19. Srgjan Ristiq
  20. Goran Arsiq
  21. Nebojsha Stanishiq
  22. Dragan Nojkiq
  23. Canko Spasiq
  24. Bogoso Krqmareviq
  25. Millosh Mitroviq (komandant i togës)

Rasti Fushë Kosovë[redakto | redakto tekstin burimor]

Kriminel të angazhuar në pastrime etnike në hapësirën e Fushë Kosovës.

  1. Sllavisha Andrijeviq- (njëri ndër organizatorët kryesorë për dëbimin me dhunë të shqiptarëve nga Fushë-Kosova)
  2. Dragomir Popoviq
  3. Boban Mitroviq
  4. Dragan Dabizhleviq
  5. Lazar Deniq
  6. Radomir Dishiq
  7. Radovan Petroviq
  8. Dragan Mitroviq
  9. Radojica Mitiq
  10. Dragan Iliq
  11. Aca Stankoviq
  12. Zhika Begnellaviq
  13. Mlladen Laziq
  14. Sllavisha Grujiq
  15. Sasha Mihajlloviq
  16. Sava Drashkoviq
  17. Miodrag Bangjur
  18. Millan Milkoviq
  19. Boban Grujiq
  20. Sasha Maksimoviq
  21. Nebojsha Stefanoviq
  22. Vllastimir Jovanoviq
  23. Dushan Zharkoviq
  24. Dragan Zhekiq
  25. Dobri Artinoviq
  26. Stanko Milankoviq
  27. Sllobodan Mitroviq
  28. Dobrivoje Gjorgjeviq
  29. Darko Milosheviq
  30. Dragolub Lakaqeviq
  31. Lubisha Veliqkoviq
  32. Zharko Vasiq

+kako ste glupi vi shiptari pa to su bre sve zelezicari,,,vidi se da ste sisli iz sume ++pola njih je umrlo...haahahah oni su veliki borci ali za flasu,ko je smislio ovaj spisak alal mu kurac...ne lupetaj te vise gluposti,ako vec nemozete da nas isterate nikako a i ovako vam se ne plasimo...a sad ajt po krava da idete jer vam to bolje ide nego da uzimate platne spiskove sa zeleznice i da ih pripisujete u ratne zlocince....ako to vi nazivate ratom,ovo je bila samo igarija a rat da molite boga da nebude,je ce te se kforu kaciti za auspuhe da odete sami...mrzi me da pisem vise

Rasti Llukar, Makoc Grashtice[redakto | redakto tekstin burimor]

Gjate 15-24 prillit 1999, nga kolona e qytetareve qe po shkonin ne Prishtine pas ofenzives serbe ne Marec, ne Fshatrat Llukar, Grashtice dhe Makoc u vrane disa qindra banore. Shumica prej tyre u ekzekutuan ne prani te familjes.

  1. Qytetaret e kane degjuar nje Serb qe e therriste nje tjeter te maskuar me emrin Adnan

Shiko edhe[redakto | redakto tekstin burimor]

Refernca[redakto | redakto tekstin burimor]

[1]

Lidhje të jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]

Nje nga kriminelet ne heshtje ne rajonin e prizrenit ne pa medyshje eshte edhe krimineli Gojko branisavlevic i cili me ndikimin e tij ne rajonin e prizrenit ka arritur qe ti shkaktoi deme te medha kombit tone.
Gabim referencash: Etiketat <ref> ekzistojnë, por nuk u gjet etiketa <references/>