Lista e kryeministrave të Suedisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Kjo është lista e kryeministrave të Suedisë që nga viti 1809.

Kryeministrat e drejtësisë (1809-1876)[redakto | redakto tekstin burimor]

Kryeministrat e jashtë (1809-1876)[redakto | redakto tekstin burimor]

Lista e kryeministrave (1876 - Tani)[redakto | redakto tekstin burimor]

# Kryeministri Filloi Mbaroi Partia Kabineti
1 Louis De Geer Louis De Geer 1818-1896 from Hildebrand Sveriges historia.jpg 20 mars 1876 19 prill 1880
2 Arvid Posse Arvid Posse.jpg 19 prill 1880 13 qershor 1883
3 Carl Johan Thyselius Carl Johan Thyselius (Hildebrand Sveriges historia).jpg 13 qershor 1883 16 maj 1884
4 Robert Themptander Oscar Robert Themptander (from Hildebrand, Sveriges historia).jpg 16 maj 1884 6 shkurt 1888
5 Gillis Bildt Gillis Bildt.jpg 6 shkurt 1888 12 tetor 1889
6 Gustaf Åkerhielm Gustaf Åkerhielm.jpg 12 tetor 1889 10 korrik 1891
7 Erik Gustaf Boström E G Boström from Hildebrand Sveriges historia.jpg 10 korrik 1891 12 shtator 1900
8 Fredrik von Otter Fredrik von Otter.jpg 12 shtator 1900 5 korrik 1902
9 Erik Gustaf Boström
E G Boström from Hildebrand Sveriges historia.jpg 5 korrik 1902 13 prill 1905
10 Johan Ramstedt Johan Ramstedt.jpg 13 prill 1905 2 gusht 1905
11 Christian Lundeberg Christian Lundeberg.jpg 2 gusht 1905 7 nëntor 1905
12 Karl Staaff Karl Staaff.jpg 7 nëntor 1905 29 maj 1906
13 Arvid Lindman Arvid Lindman.jpg 29 maj 1906 7 tetor 1911
14 Karl Staaff Karl Staaff.jpg 7 tetor 1911 17 shkurt 1914
15 Hjalmar Hammarskjöld Hjalmar Hammarskjöld.jpg 17 shkurt 1914 30 mars 1917
16 Carl Swartz Carl Swartz.jpg 30 mars 1917 19 tetor 1917
17 Nils Edén Nils Eden.jpg 19 tetor 1917 10 mars 1920
18 Hjalmar Branting Hjalmar Branting.png 10 mars 1920 27 tetor 1920
19 Louis De Geer Louis De Geer 1854-1935.jpg 27 tetor 1920 23 shkurt 1921
20 Oscar von Sydow Oscar von Sydow.jpg 23 shkurt 1921 13 tetor 1921
21 Hjalmar Branting Hjalmar Branting.png 13 tetor 1921 19 prill 1923
22 Ernst Trygger Ernst Trygger, prime minister of Sweden.jpg 19 prill 1923 18 tetor 1924
23 Hjalmar Branting Hjalmar Branting.png 18 tetor 1924 24 janar 1925
24 Rickard Sandler Rickard Sandler - Sveriges styresmän.jpg 24 janar 1925 7 qershor 1926
25 Carl Gustaf Ekman Carl Gustaf Ekman.jpg 7 qershor 1926 2 tetor 1928
26 Arvid Lindman Arvid Lindman.jpg 2 tetor 1928 7 qershor 1930
27 Carl Gustaf Ekman Carl Gustaf Ekman.jpg 7 qershor 1930 6 gusht 1932
28 Felix Hamrin Felix Hamrin.jpg 6 gusht 1932 24 shtator 1932
29 Per Albin Hansson Per Albin Hansson - Sveriges styresmän.jpg 24 shtator 1932 19 qershor 1936
30 Axel Pehrsson-Bramstorp Axel Pehrsson-Bramstorp.jpg 19 qershor 1936 28 shtator 1936
31 Per Albin Hansson Per Albin Hansson - Sveriges styresmän.jpg 28 shtator 1936 6 tetor 1946
31.5 Östen Undén
Aktroi kinse kryeministri.
Östen Undén - Sveriges styresmän.jpg 6 tetor 1946 11 tetor 1946
32 Tage Erlander Tage Erlander 1952.jpg 11 tetor 1946 14 tetor 1969
33 Olof Palme Olof Palme statsminister, tidigt 70-tal.jpg 14 tetor 1969 8 tetor 1976
34 Thorbjörn Fälldin Noimage.png 8 tetor 1976 18 tetor 1978
35 Ola Ullsten Noimage.png 18 tetor 1978 12 tetor 1979
36 Thorbjörn Fälldin Noimage.png 12 tetor 1979 8 tetor 1982
37 Olof Palme Olof Palme statsminister, tidigt 70-tal.jpg 8 tetor 1982 28 shkurt 1986
38 Ingvar Carlsson Ingvar Carlsson.jpg 1 mars 1986 4 tetor 1991
39 Carl Bildt Carl Bildt 2001-05-15.jpg 4 tetor 1991 7 tetor 1994
40 Ingvar Carlsson Ingvar Carlsson.jpg 7 tetor 1994 22 mars 1996
41 Göran Persson Goran persson swedish pm election rally 2006-sept-05 gothenburg closeup img1.jpg 22 mars 1996 6 tetor 2006
42 Fredrik Reinfeldt Fredrik Reinfeldt visits Bush at White House, May 15, 2007, cropped to Reinfeldt.jpg 6 tetor 2006 në detyrë