Lista e maleve të Shqipërisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Korabi është mali më i lartë në Shqipëri
Korabi nga pala maqedonase
Korabi
Maja e Jezercit dhe maja Karanfil
Maja e Jezercit
Maja Radohimës nga Thethi
Gramoz
Bjeshkët e Nemuna

Këtu gjeni listën e plotë të maleve në Republikën e Shqipërisë me një lartësi mbi 1,500 metra mbi nivelin të detit.

Maja malore Malet Lartësi (m)
Korabi Korabi 2764
Korabi II Korabi 2756
Korabi III Korabi 2716 - 2756
Shulani i Radomirës Korabi 2716
Maja e Jezercit Bjeshkët e Nemuna 2694
Korabi i Vogël Korabi 2683
Maja Grykat e Hapëta Bjeshkët e Nemuna 2625
Kepi i Bardhë Korabi 2595
Maja Radohimës Bjeshkët e Nemuna 2570
Maja e Popluces Bjeshkët e Nemuna 2569
Maja Briskut Bjeshkët e Nemuna 2567
Maja e Hekurta Bjeshkët e Nemuna 2561
Maja Shnikut Bjeshkët e Nemuna 2554
Maja e Thatë Bjeshkët e Nemuna 2543
Maja Gusanit Bjeshkët e Nemuna 2539
Kolata e keqe Bjeshkët e Nemuna 2534
Kolata e Mirë Bjeshkët e Nemuna 2528
Maja Rosit Bjeshkët e Nemuna 2524
Gramoz Gramoz 2523
Maja Visens Bjeshkët e Nemuna 2517
Maja Kokervhake Bjeshkët e Nemuna 2508
Maja Shkurt Bjeshkët e Nemuna 2499
Maja e Risklit Bjeshkët e Nemuna 2496
Maja Malësores Bjeshkët e Nemuna 2490
Gjallica Gjallica 2489
Maja e Papingut Nemerçkë 2485
Maja e Ragamit Bjeshkët e Nemuna 2472
Maja Bojs Bjeshkët e Nemuna 2461
Mali i Mesit Gramoz 2450
Maja Vukoces Bjeshkët e Nemuna 2450
Çuka e Partizanit Tomorr 2416
Maja e Vallamarës Gramoz 2416
Shkëlzen Bjeshkët e Nemuna 2407
Maja Bogiçaj Bjeshkët e Nemuna 2404
Koritnik Koritnik 2393
Maja e Ostrovicës Ostrovicë 2383
Maja e Tomorrit Tomorr 2379
Velivar Deshat 2375
Valamara Valamara 2373
Tromegja Bjeshkët e Nemuna 2366
Maja e Kakisë Bjeshkët e Nemuna 2360
Mali i Gramës Malet e Korabit 2345
Kërçinë Deshat 2341
Rrasa e Zogut Bjeshkët e Nemuna 2305
Pllaja e Pusit Mali i Thatë 2288
Bjeshkët e Junikut Bjeshkët e Nemuna 2280
Jablanica Mali Jablanicë 2275
Maja e Stogut Bjeshkët e Nemuna 2264
Shebenik Shebenik 2253
Mali Dejë Mali Dejë 2246
Ploqa Korabi 2235
Maja e Elbunit Bjeshkët e Nemuna 2231
Maja Trojan Bjeshkët e Nemuna 2190
Mali i Kulmakut Tomorr 2174
Kalabak Malet e Sharrit 2174
Kunora e Lurës Mali i Lurës 2121
Maja e Gurit të Topit Valamara 2120
Micekus Micekus 2097
Maja Kësula e Priftit malet e Sharrit 2092
Maja e Ershellit Bjeshkët e Nemuna 2067
Mali i Lopës Mali i Lopës 2050
Maja e Çikës Çika 2045
Maja e Qorrës Çika 2018
Maja e Madhe Bjeshkët e Nemuna 2011
Maja Zabel Bjeshkët e Nemuna 2006

Shiko dhe këtë[redakto | redakto tekstin burimor]