Lista e rekordeve dhe statistikave të F.C. Internazionale Milano

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Lisa e Statistikave dhe Rekordeve të F.C. Internazionale Milanos:

Ndeshjet në të gjitha kompedicionet[redakto | redakto tekstin burimor]

Redaktuar më 12 Nëntor 2012

Kompedicioni Nd F B H G+ G-
Serie A 3073 1543 813 717 5498 3343
Kupa e Italisë 357 196 82 79 590 353
Kupa UEFA 149 73 36 40 222 129
Kupa Europiane/Champions League 156 77 40 39 222 153
Kupa Inter-Cities Fairs 33 16 5 12 69 41
Kupa Mitropa 28 11 5 12 65 69
UEFA Cup Winners' Cup 12 6 2 4 22 9
Champions League 10 5 4 1 17 5
Superkupa Italiane 9 4 1 4 17 15
UEFA Europa League 8 5 2 1 16 8
Kupa Interkontinentale 5 3 1 1 6 1
Play-off UEFA 4 1 0 3 5 6
FIFA Kupa e Botës për Klube 2 2 0 0 6 0
Superkupa Europiane 1 0 0 1 0 2
Total 3847 1942 991 914 6755 4134

Shkurtesat:
Nd: Ndeshje, F: Fitore, B: Barazime, H: Humbje, G+: Gola të shënuar, G-: Gola të pësuar.

Trofe[redakto | redakto tekstin burimor]

Një pjesë e trofeve të Interit.

Inter ka fituar plot 30 trofe brënda Italisë. Ata kanë fituar 18 Serie A, 7 Kupa Italie dhe 5 Supercoppa Italiana. Nga viti 2005 deri në vitin 2010, Inter ka fituar 5 Serie A rresht duke vendosur rekordin e të gjitha kohrave në Itali. Gjithashtu Inter ka fituar edhe 3 Champions League (1964, 1965 dhe 2010), 3 Kupa UEFA, 3 Botërore Klubesh. Inter është i vetmi klub Italian që ka realizuar "Tripletën" (Treble).

Serie A:

Coppa Italia:

Supercoppa Italiana:

Trofe Kontinental[redakto | redakto tekstin burimor]

Kupa Interkontinentale:

Superkupa Interkontinentale:

  • Finalist (1): 1968

FIFA Kupa e Botës për Klube:

Tituj Europian[redakto | redakto tekstin burimor]

Kupa Europiane/UEFA Champions League:

Kupa UEFA:

UEFA Super Kupa:

  • Finalist (1): 2010

Tituj miqësorë[redakto | redakto tekstin burimor]

Serie De Martino:

  • Kampion (6): 1958–59; 1960–61; 1961–62; 1962–63; 1965–66

Trofeo Tim:

  • Kampion (8): 2002, 2003, 2004, 2005, 2007,2010, 2011, 2012

Birra Moretti Cup:

  • Kampion (3): 2001; 2002; 2007

Pirelli Cup:

  • Kampion (11): 1996, 1997, 2000, 2001, 2002, 2003, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010
  • Finalist (4): 1998, 1999, 2004, 2005

Santiago Bernabeu Trophy:

  • Fitues (2) : 1993, 2001

Franz-Beckenbauer-Cup:

  • Fitues (1): 2008

Sky Trophy:

  • Fitues : 2009

Ndeshjet dhe Golashënuesit[redakto | redakto tekstin burimor]

Renditjet[redakto | redakto tekstin burimor]

Lojtarët që janë ende aktiv Bold

Redaktuar më 16 Shtator 2012

Top 20 Lojtarë[redakto | redakto tekstin burimor]
Rank Kombësia Emri Vitet Ndeshjet
1 Flamuri Javier Zanetti 1995– 834
2 Flag of Italy.svg Giuseppe Bergomi 1980–1999 756
3 Flag of Italy.svg Giacinto Facchetti 1960–1978 634
4 Flag of Italy.svg Sandro Mazzola 1960–1977 565
5 Flag of Italy.svg Giuseppe Baresi 1976–1992 559
6 Flag of Italy.svg Mario Corso 1958–1973 502
7 Flag of Italy.svg Walter Zenga 1982–1994 473
8 Flag of Italy.svg Tarcisio Burgnich 1962–1974 467
9 Flag of Italy.svg Alessandro Altobelli 1977–1988 466
10 Flag of Colombia.svg Iván Córdoba 1999–2012 455
11 Flag of Italy.svg Riccardo Ferri 1981–1994 418
12 Flag of Italy.svg Giuseppe Meazza 1927–1940 1946–1947 408
13 Flag of Italy.svg Gabriele Oriali 1970–1983 392
14 Flag of Italy.svg Ivano Bordon 1970–1983 382
15 Flag of Italy.svg Giampiero Marini 1975–1986 375
16 Flag of Argentina.svg Esteban Cambiasso 2004– 357
17 Flag of Italy.svg Graziano Bini 1971–1985 343
18 Flag of Italy.svg Aristide Guarneri 1958–1970 335
19 Flag of Spain.svg Luis Suárez Miramontes 1961–1970 328
20 Flag of Serbia.svg Dejan Stanković 2003– 323
Gola[redakto | redakto tekstin burimor]
Renditja Kombësia Emri Vitet Kampionati Kupa Europa Tjetër Total
1 Flag of Italy.svg Giuseppe Meazza 1927–1940 1946–1947 247 12 29 - 284
2 Flag of Italy.svg Alessandro Altobelli 1977–1988 128 46 35 - 209
3 Flag of Italy.svg Roberto Boninsegna 1969–1976 113 36 22 - 171
4 Flag of Italy.svg Sandro Mazzola 1960–1977 116 24 17 3 160
5 Flag of Italy.svg Luigi Cevenini 1912–1915 1919–1921 1922–1927 158 - - - 158
6 Flag of Italy.svg Benito Lorenzi 1947–1958 138 2 3 - 143
7 Flag of Hungary.svg István Nyers 1948–1954 133 - - - 133
8 Flag of Italy.svg Christian Vieri 1999–2005 103 8 12 - 123
9 Flag of Italy.svg Flag of Switzerland.svg Ermanno Aebi 1909–1915 1919–1923 106 - - - 106
10 Flag of Italy.svg Mario Corso 1958–1973 75 9 8 2 94

Serie A[redakto | redakto tekstin burimor]

Lojtarët që janë akoma aktiv Bold

Redaktuar më 21 Prill 2013

Ndeshje[redakto | redakto tekstin burimor]
Rank Kombësia Emri Vitet Ndeshjet
1 Flag of Argentina.svg Javier Zanetti 1995– 602
2 Flag of Italy.svg Giuseppe Bergomi 1980–1999 519
3 Flag of Italy.svg Giacinto Facchetti 1960–1978 476
4 Flag of Italy.svg Sandro Mazzola 1960–1977 418
5 Flag of Italy.svg Mario Corso 1958–1973 414
6 Flag of Italy.svg Giuseppe Baresi 1976–1992 392
7 Flag of Italy.svg Giuseppe Meazza 1927–1940 1946–1947 365
8 Flag of Italy.svg Tarcisio Burgnich 1962–1974 359
9 Flag of Italy.svg Walter Zenga 1982–1994 328
10 Flag of Colombia.svg Iván Córdoba 1999–2012 324
Gola[redakto | redakto tekstin burimor]
Renditja Kombësia Emri Vitet Gola
1 Flag of Italy.svg Giuseppe Meazza 1927–1940 247
2 Flag of Italy.svg Luigi Cevenini 1912–1915 158
3 Flag of Italy.svg Benito Lorenzi 1947–1958 138
4 Flag of Hungary.svg István Nyers 1948–1954 133
5 Flag of Italy.svg Alessandro Altobelli 1977–1988 128
6 Flag of Italy.svg Sandro Mazzola 1960–1977 116
7 Flag of Italy.svg Roberto Boninsegna 1969–1976 113
8 Flag of Italy.svg Flag of Switzerland.svg Ermanno Aebi 1909–1915 1919–1923 106
9 Flag of Italy.svg Christian Vieri 1999–2005 103
10 Flag of Italy.svg Flag of Argentina.svg Attilio Demaria 1932–1936 1938–1943 76

Europa[redakto | redakto tekstin burimor]

Lojtarët që janë ende aktiv Bold

Redaktuar më 30 Gusht 2012

Ndeshje[redakto | redakto tekstin burimor]
Rank Kombësia Emri Vitet Ndeshjet
1 Flag of Argentina.svg Javier Zanetti 1995– 152
2 Flag of Italy.svg Giuseppe Bergomi 1980–1999 117
3 Flag of Colombia.svg Iván Córdoba 1999–2012 92
4 Flag of Italy.svg Giuseppe Baresi 1976–1992 73
5 Flag of Italy.svg Walter Zenga 1982–1994 71
6 Flag of Argentina.svg Esteban Cambiasso 2004– 70
7 Flag of Italy.svg Alessandro Altobelli 1977–1988 69
8 Flag of Italy.svg Giacinto Facchetti 1960–1978 68
9 Flag of Italy.svg Sandro Mazzola 1960–1977 63
Flag of Italy.svg Marco Materazzi 2001–2011 63
11 Flag of Italy.svg Riccardo Ferri 1981–1994 62
Gola[redakto | redakto tekstin burimor]
Renditja Kombësia Emri Vitet Gola
1 Flag of Italy.svg Alessandro Altobelli 1977–1988 35
2 Flag of Italy.svg Giuseppe Meazza 1927–1940 29
3 Flag of Italy.svg Roberto Boninsegna 1969–1976 22
4 Flag of Italy.svg Sandro Mazzola 1960–1977 18
Flag of Brazil.svg Adriano 2001–2009 18
6 Flag of Argentina.svg Julio Cruz 2003–2009 13
Flag of Uruguay.svg Álvaro Recoba 1997–2008 13
8 Flag of Brazil.svg Jair Da Costa 1962-1967 1968-1971 12
Flag of Italy.svg Aldo Serena 1978–1979 1981–1982 1983–1984 1987–1991 12
Flag of Italy.svg Christian Vieri 1999–2005 12
Flag of Nigeria.svg Obafemi Martins 2002–2006 12

Kupa e Italisë[redakto | redakto tekstin burimor]

Redaktuar më 16 Maj 2012

Ndeshje[redakto | redakto tekstin burimor]
Rank Kombësia Emri Vitet Ndeshje
1 Flag of Italy.svg Giuseppe Bergomi 1980–1999 119
2 Flag of Italy.svg Giuseppe Baresi 1976–1992 93
3 Flag of Italy.svg Giacinto Facchetti 1960–1978 85
4 Flag of Italy.svg Alessandro Altobelli 1977–1988 80
Flag of Italy.svg Sandro Mazzola 1960–1977 80
6 Flag of Italy.svg Giampiero Marini 1975-1986 77
7 Flag of Italy.svg Walter Zenga 1982–1994 73
8 Flag of Italy.svg Gabriele Oriali 1970–1983 70
9 Flag of Argentina.svg Javier Zanetti 1995– 66
Flag of Italy.svg Graziano Bini 1971–1985 66
Flag of Italy.svg Riccardo Ferri 1981-1994 66
Gola[redakto | redakto tekstin burimor]
Renditja Kombësia Emri Vitet Gola
1 Flag of Italy.svg Alessandro Altobelli 1977–1988 46
2 Flag of Italy.svg Roberto Boninsegna 1969–1976 36
3 Flag of Italy.svg Sandro Mazzola 1960–1977 24
4 Flag of Argentina.svg Julio Cruz 2003–2009 13
5 Flag of Italy.svg Giuseppe Meazza 1927–1940 12
6 Flag of Italy.svg Eddie Firmani 1958–1961 11
7 Flag of Italy.svg Aldo Serena 1978–1979 1981–1982 1983–1984 1987–1991 10
Flag of Italy.svg Giacinto Facchetti 1960–1978 10
9 Flag of Italy.svg Mario Corso 1958–1973 9
Flag of Germany.svg Karl-Heinz Rummenigge 1984–1987 9
Flag of Nigeria.svg Obafemi Martins 2002–2006 9

Kompedicione te tjera[redakto | redakto tekstin burimor]

Botërori i Klubeve; SuperKupa e Italisë; SuperKupa e Europës

Lojtaret që janë akoma aktiv Bold

Redaktuar më 16 Maj 2012

Ndeshje[redakto | redakto tekstin burimor]
Renditja Kombësia Emri Vitet Ndeshjet
1 Flamuri Javier Zanetti 1995–2014 10
Flamuri Dejan Stanković 2003–2013 10
3 Flamuri Esteban Cambiasso 2004–2014 9
4 Flamuri Júlio César 2005–2012 8
5 Flamuri Cristian Chivu 2007–2013 7
6 Flamuri Samuel Eto'o 2009–2011 6
Flamuri Maicon 2006–2012 6
8 Flamuri Mario Corso 1957–1973 5
Flamuri Diego Milito 2009–2014 5
Flamuri Iván Córdoba 1999–2012 5
Gola[redakto | redakto tekstin burimor]
Renditja Kombësia Emri Vitet Golat
1 Flag of Cameroon.svg Samuel Eto'o 2009–2011 4
2 Flag of Italy.svg Sandro Mazzola 1960–1977 3
3 Flag of France.svg Patrick Vieira 2006–2010 2
Flag of Macedonia.svg Goran Pandev 2009–2011 2
Flag of Italy.svg Mario Corso 1958–1973 2

Serie A Golashënuesit e sezonit[redakto | redakto tekstin burimor]


Referenca[redakto | redakto tekstin burimor]

  1. ^ This title awarded through the courts following the Calciopoli scandal.