Lista e rekordeve dhe statistikave të F.C. Internazionale Milano

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Lisa e Statistikave dhe Rekordeve të F.C. Internazionale Milanos:

Ndeshjet në të gjitha kompedicionet[redakto | redakto tekstin burimor]

Redaktuar më 12 Nëntor 2012

Kompedicioni Nd F B H G+ G-
Serie A 3073 1543 813 717 5498 3343
Kupa e Italisë 357 196 82 79 590 353
Kupa UEFA 149 73 36 40 222 129
Kupa Europiane/Champions League 156 77 40 39 222 153
Kupa Inter-Cities Fairs 33 16 5 12 69 41
Kupa Mitropa 28 11 5 12 65 69
UEFA Cup Winners' Cup 12 6 2 4 22 9
Champions League 10 5 4 1 17 5
Superkupa Italiane 9 4 1 4 17 15
UEFA Europa League 8 5 2 1 16 8
Kupa Interkontinentale 5 3 1 1 6 1
Play-off UEFA 4 1 0 3 5 6
FIFA Kupa e Botës për Klube 2 2 0 0 6 0
Superkupa Europiane 1 0 0 1 0 2
Total 3847 1942 991 914 6755 4134

Shkurtesat:
Nd: Ndeshje, F: Fitore, B: Barazime, H: Humbje, G+: Gola të shënuar, G-: Gola të pësuar.

Trofe[redakto | redakto tekstin burimor]

Një pjesë e trofeve të Interit.

Inter ka fituar plot 30 trofe brënda Italisë. Zikaltrit kanë fituar 18 Serie A, 7 Coppa Italia dhe 5 Supercoppa Italiana. Nga viti 2005 deri në vitin 2010, Inter ka fituar pesë herë rresht titullin në Serie A duke vendosur rekordin e të gjitha kohrave në Itali. Gjithashtu Inter ka fituar edhe tre herë Champions League (1964, 1965 dhe 2010), 3 Kupa UEFA, 3 Kupa Bote për Klube. Inter është i vetmi klub Italian që ka realizuar "Tripletën" (Treble).

Serie A:

Coppa Italia:

Supercoppa Italiana:

Trofe Kontinental[redakto | redakto tekstin burimor]

Lojtarët e Interit duke festuar triumfin në Kupën e Botës për Klube.

Kupa Interkontinentale:

Superkupa Interkontinentale:

  • Finalist (1): 1968

FIFA Kupa e Botës për Klube:

Tituj Europian[redakto | redakto tekstin burimor]

Kupa Europiane/UEFA Champions League:

Kupa UEFA:

UEFA Super Kupa:

  • Finalist (1): 2010

Tituj miqësorë[redakto | redakto tekstin burimor]

Serie De Martino:

  • Kampion (6): 1958–59; 1960–61; 1961–62; 1962–63; 1965–66

Trofeo Tim:

  • Kampion (8): 2002, 2003, 2004, 2005, 2007,2010, 2011, 2012

Birra Moretti Cup:

  • Kampion (3): 2001; 2002; 2007

Pirelli Cup:

  • Kampion (11): 1996, 1997, 2000, 2001, 2002, 2003, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010
  • Finalist (4): 1998, 1999, 2004, 2005

Santiago Bernabeu Trophy:

  • Fitues (2) : 1993, 2001

Franz-Beckenbauer-Cup:

  • Fitues (1): 2008

Sky Trophy:

  • Fitues : 2009

Statistikat e skuadrës[redakto | redakto tekstin burimor]

Serie A[redakto | redakto tekstin burimor]

  • Më shumë sezone rresht të luajtura në Serie A: 82
  • Më shumë fitore rresht: 19 në sezonin 2006–07

(Rekordi i pesë ligave të mëdha europiane)

  • Më shumë pikë në një sezon: 97 në sezonin 2006–07
  • Më shumë fitore në një sezon të vetëm: 30 në sezonin 2006–07

Ndeshjet[redakto | redakto tekstin burimor]

Të parat[redakto | redakto tekstin burimor]

Fitoret[redakto | redakto tekstin burimor]

Humbjet[redakto | redakto tekstin burimor]

  • Humbja rekord Serie A: 1–9 kundër Juventus, 10 Qershor 1961.[2]
  • Humbja rekord në Coppa Italia:[2]
    • 0–5 kundër Milan, 8 January 1998;
    • 1–6 kundër Parma, 29 November 2000.
  • Humbja rekord në kompedicionet europiane:[2]
  • Më shumë humbje në një sezon të vetëm në Serie A: 19 (nga 40 ndeshje), gjatë sezonit 1947–48.[2]
  • Më pak humbje në një sezon të vetëm në Serie A: 1 (nga 38 ndeshje), gjatë sezonit 2006–07.[2]

Pikët[redakto | redakto tekstin burimor]

  • Më shumë pikë në një sezon të vetëm në Serie A:[2]
    • Dy pikë për një fitore: 58 në 34 ndeshje, gjatë sezonit 1988–89.
    • Tre pikë për një fitore: 97 në 38 ndeshje, gjatë sezonit 2006–07.
  • Më pak pikë në një sezon të vetëm në Serie A:[2]
    • Dy pikë për një fitore: 31 në 34 ndeshje, gjatë sezonit 1993–94.

Ndeshjet dhe golashënuesit[redakto | redakto tekstin burimor]

Renditjet[redakto | redakto tekstin burimor]

Redaktuar më 17 Dhjetor 2014

Top 20 me më shumë ndeshje[redakto | redakto tekstin burimor]
Rend. Komb. Emri Vitet Paraqitje
1 Flamuri Javier Zanetti 1995–2014 858
2 Flamuri Giuseppe Bergomi 1980–1999 756
3 Flamuri Giacinto Facchetti 1960–1978 634
4 Flamuri Sandro Mazzola 1960–1977 565
5 Flamuri Giuseppe Baresi 1976–1992 559
6 Flamuri Mario Corso 1958–1973 502
7 Flamuri Walter Zenga 1982–1994 473
8 Flamuri Tarcisio Burgnich 1962–1974 467
9 Flamuri Alessandro Altobelli 1977–1988 466
10 Flamuri Iván Córdoba 1999–2012 455
11 Flamuri Esteban Cambiasso 2004–2014 420
12 Flamuri Riccardo Ferri 1981–1994 418
13 Flamuri Giuseppe Meazza 1927–1940 1946–1947 408
14 Flamuri Gabriele Oriali 1970–1983 392
15 Flamuri Ivano Bordon 1970–1983 382
16 Flamuri Giampiero Marini 1975–1986 375
17 Flamuri Graziano Bini 1971–1985 343
18 Flamuri Aristide Guarneri 1958–1970 335
19 Flamuri Luis Suárez Miramontes 1961–1970 328
20 Flamuri Dejan Stanković 2004–2013 326
Gola[redakto | redakto tekstin burimor]
Rend. Komb. Emri Vitet Kampionati Kupa Europa Tjetër Total
1 Flamuri Giuseppe Meazza 1927–1940 1946–1947 247 12 29 - 284
2 Flamuri Alessandro Altobelli 1977–1988 128 46 35 - 209
3 Flamuri Roberto Boninsegna 1969–1976 113 36 22 - 171
4 Flamuri Sandro Mazzola 1960–1977 116 24 17 3 160
5 Flamuri Luigi Cevenini 1912–1915 1919–1921 1922–1927 158 - - - 158
6 Flamuri Benito Lorenzi 1947–1958 138 2 3 - 143
7 Flamuri István Nyers 1948–1954 133 - - - 133
8 Flamuri Christian Vieri 1999–2005 103 8 12 - 123
9 Flamuri Flamuri Ermanno Aebi 1909–1915 1919–1923 106 - - - 106
10 Flamuri Mario Corso 1958–1973 75 9 8 2 94

Serie A[redakto | redakto tekstin burimor]

Redaktuar më 17 Dhjetor 2014

Ndeshje[redakto | redakto tekstin burimor]
Rand. Komb. Emri Vitet Paraqitje
1 Flamuri Javier Zanetti 1995–2014 615
2 Flamuri Giuseppe Bergomi 1980–1999 519
3 Flamuri Giacinto Facchetti 1960–1978 476
4 Flamuri Sandro Mazzola 1960–1977 418
5 Flamuri Mario Corso 1958–1973 414
6 Flamuri Giuseppe Baresi 1976–1992 392
7 Flamuri Giuseppe Meazza 1927–1940 1946–1947 365
8 Flamuri Tarcisio Burgnich 1962–1974 359
9 Flamuri Walter Zenga 1982–1994 328
10 Flamuri Iván Córdoba 1999–2012 324
Gola[redakto | redakto tekstin burimor]
Rend. Komb. Emri Vitet Gola
1 Flamuri Giuseppe Meazza 1927–1940 247
2 Flamuri Luigi Cevenini 1912–1915 158
3 Flamuri Benito Lorenzi 1947–1958 138
4 Flamuri István Nyers 1948–1954 133
5 Flamuri Alessandro Altobelli 1977–1988 128
6 Flamuri Sandro Mazzola 1960–1977 116
7 Flamuri Roberto Boninsegna 1969–1976 113
8 Flamuri Flamuri Ermanno Aebi 1909–1915 1919–1923 106
9 Flamuri Christian Vieri 1999–2005 103
10 Flamuri Flamuri Attilio Demaria 1932–1936 1938–1943 76

Europa[redakto | redakto tekstin burimor]

Redaktuar më 17 Dhjetor 2014

Ndeshje[redakto | redakto tekstin burimor]
Rend. Komb. Emri Vitet Paraqitje
1 Flamuri Javier Zanetti 1995–2014 159
2 Flamuri Giuseppe Bergomi 1980–1999 117
3 Flamuri Iván Córdoba 1999–2012 92
4 Flamuri Giuseppe Baresi 1976–1992 73
5 Flamuri Walter Zenga 1982–1994 71
6 Flamuri Esteban Cambiasso 2004–2014 70
7 Flamuri Alessandro Altobelli 1977–1988 69
8 Flamuri Giacinto Facchetti 1960–1978 68
9 Flamuri Sandro Mazzola 1960–1977 63
Flamuri Marco Materazzi 2001–2011 63
11 Flamuri Riccardo Ferri 1981–1994 62
Gola[redakto | redakto tekstin burimor]
Rend. Komb. Emri Vitet Gola
1 Flamuri Alessandro Altobelli 1977–1988 35
2 Flamuri Giuseppe Meazza 1927–1940 29
3 Flamuri Roberto Boninsegna 1969–1976 22
4 Flamuri Sandro Mazzola 1960–1977 18
Flamuri Adriano 2001–2009 18
6 Flamuri Julio Cruz 2003–2009 13
Flamuri Álvaro Recoba 1997–2008 13
8 Flamuri Jair Da Costa 1962-1967 1968-1971 12
Flamuri Aldo Serena 1978–1979 1981–1982 1983–1984 1987–1991 12
Flamuri Christian Vieri 1999–2005 12
Flamuri Obafemi Martins 2002–2006 12

Kupa e Italisë[redakto | redakto tekstin burimor]

Redaktuar më 17 Dhjetor 2014

Ndeshje[redakto | redakto tekstin burimor]
Rend. Komb. Emri Vitet Paraqitje
1 Flamuri Giuseppe Bergomi 1980–1999 119
2 Flamuri Giuseppe Baresi 1976–1992 93
3 Flamuri Giacinto Facchetti 1960–1978 85
4 Flamuri Alessandro Altobelli 1977–1988 80
Flamuri Sandro Mazzola 1960–1977 80
6 Flamuri Giampiero Marini 1975-1986 77
7 Flamuri Walter Zenga 1982–1994 73
8 Flamuri Javier Zanetti 1995–2014 71
9 Flamuri Gabriele Oriali 1970–1983 70
10 Flamuri Graziano Bini 1971–1985 66
Flamuri Riccardo Ferri 1981-1994 66

Gola[redakto | redakto tekstin burimor]

Rend. Komb. Emri Vitet Gola
1 Flamuri Alessandro Altobelli 1977–1988 46
2 Flamuri Roberto Boninsegna 1969–1976 36
3 Flamuri Sandro Mazzola 1960–1977 24
4 Flamuri Julio Cruz 2003–2009 13
5 Flamuri Giuseppe Meazza 1927–1940 12
6 Flamuri Eddie Firmani 1958–1961 11
7 Flamuri Aldo Serena 1978–1979 1981–1982 1983–1984 1987–1991 10
Flamuri Giacinto Facchetti 1960–1978 10
9 Flamuri Mario Corso 1958–1973 9
Flamuri Karl-Heinz Rummenigge 1984–1987 9
Flamuri Obafemi Martins 2002–2006 9

Kompedicione te tjera[redakto | redakto tekstin burimor]

  • Përfshirë kompedicione si: Kupa e Botës për Klube; Superkupa e Italisë; Superkupa e Europës
  • Redaktuar më 17 Dhjetor 2014
Ndeshje[redakto | redakto tekstin burimor]
Rend. Komb. Emri Vitet Paraqitje
1 Flamuri Javier Zanetti 1995–2014 13
Flamuri Dejan Stankovic 2003–2013 10
3 Flamuri Esteban Cambiasso 2004–2014 9
4 Flamuri Julio César 2005–2012 8
5 Flamuri Cristian Chivu 2007–2014 8
6 Flamuri Samuel Eto'o 2009–2011 6
Flamuri Maicon 2006–2012 6
8 Flamuri Mario Corso 1957–1973 5
Flamuri Diego Milito 2009–2014 5
Flamuri Iván Córdoba 1999–2012 5
Gola[redakto | redakto tekstin burimor]
Rend. Komb. Emri Vitet Golat
1 Flamuri Samuel Eto'o 2009–2011 4
2 Flamuri Sandro Mazzola 1960–1977 3
3 Flamuri Patrick Vieira 2006–2010 2
Flamuri Goran Pandev 2009–2011 2
Flamuri Mario Corso 1958–1973 2

Serie A golashënuesit e sezonit[redakto | redakto tekstin burimor]

Referenca[redakto | redakto tekstin burimor]

  1. ^ Ky titull i'u dhurua Interit nga gjykata sportive pas skandalit të Calciopolit.
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o La storia dell'Inter (Italisht). StoriaInter.com. Vizituar në 14 Nëntor 2012.