Longar

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Longar është mbreti i parë i njohur i dardanëve, pastaj erdhën mbretërit Bato dhe Monun (khs. T. Livi, Ad urbe condita, libri XXXI 28,1 e 2.) : ... ex Dardanis Bato Longari filius. Bellum suo nomine Longarus cum Demetrio Philippi patre gesserat (... dhe prej dardanëve Bato, i biri i Longarit. Longari kishte luftuar vetë kundër Demetrit, të atit të Filipit). (Shih po ashtu Krahe Lexicon altillyrischer personennamen, Heidelberg, 1929, f. 62.).