Mario Adorf

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Mario Adorf 2005

Mario Adorf lindur më 8 shtator 1930,Mayen - aktorë gjermanë nga Gjermania.

Mario Adorf për punën e tij artistike është shpërblyer disa herë me çmime të njohura Evropiane. Ai është aktorë teatri, kinos dhe televizionit dhe ka qenë i sukseshëm edhe si autotë i tregimeve argëtuese si p.sh Der Fenstersturz.

Ndër aktrimet e tij si më të njohur merren rolt në kino e teatër :"Bomber und Paganini", 1976; "Ex und hopp" 1991; "Rossin" - apo vrasësit, pyetja kush me këndë fjeti, 1996 dhe rolet televizive në Der Grosse Bellheim, 1992; Erzaehlungen ("Der Maeusteoter"), 1992.