Nata e Lejletul Kadrit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Nata e Kadrit dhe vlera e saj

Nata e Lejletul Kadrit është nata më e madhe e vitit në fenë Islame, sepse në këtë natë Allahu filloi ta zbresë Kuranin ndërmjet Xhebrailit. Në Kuranin është cekur nata në suren El-Kadr. Është në 10 ditët e fundit të Ramazanit sipas disave dijetarëve, domethënë më 19, 21, 23, 25, 27, 29.