Plazhi i Madh i Ulqinit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Plazhi i Madhë ëdhtë një plazh ranor që gjendet në afërsi të Ulqinit, është i gjatë rreth 12,5 km, kurse gjerësia mesatare shkon në 50 m. Për shkak të hapësisë tij, adhuruesit e tij e kanë quajtur Jugoslavenska Kopakabana (shqip: Kopakabana jugosllave). Shtrihet në drejtimin veriperëndim‑juglindje në një hark të butë prej gjirit të Porto Milenës deri në grykën perëndimore e Bunës. Nga qendra e qytetit është larg 4 km. Tërë plazhi është i mbuluar me rërë të mrekullueshme ngjyre të zbardhëllemë në të murrmë, me kokrra të mëdha prej 0,1 deri 0,5 mm. Po këtë përbërje e ka edhe fundi i cekëtinave dhe i hapësirës për larje. Nëpër këtë plazh veprojnë edhe shumë plazhe të rregulluari si: Copacabana, Miami, Safari dhe shumë të tjera, të cilët gajtë sezonit veror kanë kapacitet maksimal.