Wikipedia:Sigurimi i cilësisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
QSicon in Arbeit.svg

Sigurimin e cilësisë është një projekt për rishikim dhe përmirësimin e artikujve.

Detyra[redakto | redakto tekstin burimor]

Në Sigurimin e cilësisë duhet të redaktohen artikujt apo seksionet cilat nuk përshtaten me pikat e strukturës në wikipedi. Kjo vlen veçanërisht për artikuj të ri, që janë krijuar nga shkrimtarë të papërvojë; gjithashtu mund të raportohen artikuj që ekzistojnë më gjatë. Ju lutemi kontrolloni para regjistrimit, që të mos mundeni me e korrigju artikuj vetë. Nëse ju gjeni një artikull e cila ka shumë gabime si shtruktura në dhe jasht tekstit për shembull i mungon kategoria, burimi, mbishkrimi, lidhje të jashtme apo referenca etj., mundeni artikullin me e propozu për permirsim.

Në Sigurimin e cilësisë duhet të regjistrohen artikujt të cilat duhet të rregullohen nga gabimet struktureal. Nëse ju gjeni një artikull e cila nuk është e përshtatur me rregullat të Wikipedies, kështu duhet ai artikull të përmirësohet me formatimin standarde të wikipedies.

Stampa[redakto | redakto tekstin burimor]

Përdore këtë stampë dhe futë lart në artikull:

{{SC|Data|Arsyeja --~~~~}}

Arsyet që ndodhim më shpesh[redakto | redakto tekstin burimor]

{{SC|Data|Pa referenca --~~~~}}
{{SC|Data|Pa kategori --~~~~}}
{{SC|Data|Pa lidhje interwiki --~~~~}}
{{SC|Data|Me lidhje interwiki jo të saktë --~~~~}}
{{SC|Data|Nuk ka strukture te mirë --~~~~}}
{{SC|Data|Përbman shumë terme(fjalë përkufizuese) në gjuhë të huaja --~~~~}}
{{SC|Data|Përbman pjesë të artkullit në gjuhë të huaja --~~~~}}
{{SC|Data|Nuk ka titull të përshtatshëm --~~~~}}
{{SC|Data|Nuk ka përmbajtje të mjaftueshme --~~~~}}

Shihe dhe këtë[redakto | redakto tekstin burimor]