Çaji i Zi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Çaji i zi përdoret kryesisht në Kosovë dhe në Maqedoni. Në këto pjese njihet edhe me emrin Çaj Rusi. Përdoret jo vetëm për qëllime mjekësore por edhe si ceremoni sociale me te afërmit. Pihet dhe shërbehet në të gjitha pjesët e ditës por kryesisht në mëngjes dhe pas buke.