Çokollatë e hidhur

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Cokollate e hidhur

Te dhenat e pergjithshme:[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Libri :Roman për te rinj; Autori: Mirjam Pressler; Viti i botimit: 2012; Gjuha : Gjermanisht Numri i faqeve: 160;

Personazhet kryesore:[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Eva; Michael; Nëna; Babai Vëllai i saj;

Permbajtja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

"Cokollate e hidhur" është një roman i autores Mirjam Pressler i shkruar ne vitin 2012. Romani flet për një 15-vjeçare që quhet Eva, ajo shkon në shkollë të mesme dhe është një nxënëse shumë e mirë. Në shkollë ajo është e huaj, ajo nuk ka miq dhe është e vetme sepse i vjen turp për fizikun e saj të shëndoshë. Ajo gjithashtu nuk ka miq, dhe kështu ajo e shpenzon pasditen në dhomën e saj duke mësuar dhe duke ngrënë. Ajo ka qenë gjithmonë kështu! Sa herë që diçka nuk përshtatej, nëna e saj i përgatiste sanduiçe dhe çokollatë pasi vëtëm duke ngrënë arrinte të qetësohej. Për të harruar dhimbjen e saj Eva ngushëlloj me ushqim. Jeta e saj ndryshon kur një pasdite Eva shkon në qytet, dhe padashur rrezohet nga një djalë. Ai e ndihmon dhe fillon të bisedojë me të! Te dy bëhen miq dhe dalëngadalë midis tyre fillon të lindë një histori dashurie.

Me Michelin ajo harron gjithshka madje heq dore nga përcmimi që ka ndaj vetes. Në shtëpi, ajo dëshiron që të mos tu tregojë prindërit, sepse i ati e Evës ishte i rreptë dhe shumë të përpiktë. Por një ditë babai dhe vëllai i saj e merrin vesh që Eva del me një djalë e qortojnë dhe e ofendojne rendë Evën. Eva shkon në dhomën e saj dhe fillon përsëri të hajë, duke iu rikthyer përsëri të ngrënit fshehurazi.

Perfundimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në këtë roman autori arrin të shprehë shumë mirë vuajtjet, frikën dhe dëshpërimin e Eva ,nëpërmjet të cilës nënkupton të gjithë ata adolëshent të cilët nuk e pranojnë veten e tyre ashtu sic janë,vetëm gradualisht ata do të mund ta pranojnë veten e tyre.