1000 Lekë (1992)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Prerja 1000 Lekë e 1992.jpg
Prerja 1000 Lekë e 1992 (Pamja e prapme).jpg

Bankënotë e lëshua në qarkullim nga Banka e Shqipërisë në vitin 1992

Pamja e përparme: Në të djathtë është vendosur portreti i Heroit Kombëtar, Gjergj Kastriotit-Skënderbeut, vlera në qendër e shoqëruar me ornametikë.
Pamja e prapme: Në qendër emblema e Heroit Kombëtar, Gjergj Kastriotit-Skënderbeut, shoqëruar me Kalanë e Krujës, në të djathtë dhe vlera në të majtë .
Vlera:1.000 Lekë
Formati: 178 x 78 mm
Ngjyra dominuese: jeshile
Hedhur në qarkullim: 1 tetor 1992

Shiko edhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]