Jump to content

163 p.e.s.

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Mbi vitin 163 p.e.s..

Ngjarje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Viti 163 (CLXIII) ishte një vit i zakonshëm filluar të premten (lidhje do të shfaq kalendarin e plotë) të kalendarit Julian. Në atë kohë, ai ishte i njohur si Viti i konsullit të Laelianus dhe Pastor (ose, më rrallë, viti 916 Ab urbe condita). Emërtimi 163 për këtë vit ka-qenë përdorur që nga periudha e hershme mesjetare, kur Anno Domini epoka kalendarik est devenu metodën e përhapur në Evropë për emërtimin vjet.

Lindje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Xun Yu, advisor to Cao Cao (d. 212)

Vdekje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Ma'nu VIII bar Ma'nu of Osroene

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]