1947

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ngjarje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • 10 shkurt - Nënshkruhet në Paris Traktati i Paqes me Italinë.
  • Nënshkruhet në Moskë Marrëveshja Ekonomike mes Shqipërisë dhe Bashkimit Sovjetik sipas së cilës qeveria sovjetike i akordonte asaj shqiptare një ndihmë për zhvillimin e industrisë dhe bujqësisë.
  • Nënshkruhet Konventa Ekonomike Shqiptaro-Jugosllave.
  • Nënshkruhet në Sofie traktati i miqësisë, bashkëpunimit dhe ndihmës reciproke mes Bullgarisë dhe Shqipërisë.

Lindje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pa data[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Datat e personave më poshtë nuk janë të shënuara në artikujt mbi biografinë e tyre:

Vdekje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pa data[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Datat e personave më poshtë nuk janë të shënuara në artikujt mbi biografinë e tyre: