A e dini se: Islam

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
A e dini se organizimi këtu është bërë sipas temave?
Shkencat Natyrore dhe Matematika
Astronomi Informatikë Kimi
Matematikë Mjekësi Statistikë
Biologji Fizikë Zoologji
Shkencat e Zbatuara
Albanologji Agrikulturë Arkitekturë
Biznes Komunikim Arsimim
Inxhinieri Shtet Ligj
Politikë Programim Teknologji
Transport Internet
Shkencat Sociale dhe Filozofia
Antropologji Arkeologji Filozofi
Gjeografi Gjuhë Letërsi
Histori Luftë Mitologji
Psikologji Sociologji
Fe dhe pa fe
Ateizëm Budizëm Baptizëm
Hinduizëm Judaizëm Islam
Krishterim Shtrigëri
Kultura dhe Arti
Aktrim Argëtim Gatim
Internet Art Lojëra
Artizanat Sport Turizëm
Televizion
Tjera
Njeriu Shqipëria Kosova
Personalitete Civilizim Ushqim
 1. Muhamedu a.s është i derguari i Allahut
 2. Ai qe ben mire dhe qe falet shperblehet me Xhenet kurse ai qe ben keq dhe nuk fal namaz firon Xhehenemin
 3. Njeriun gjatë gjithë kohës e përcjellin dy melekë, njëri në krahun e djatht dhe tjetri në krahun e majt. Njëri evidenton veprat e mira dhe tjetri veprat e këqia.
 4. Alkooli i ndalohet myslimanit. Ai ndalohet: të e blejë, të e shesë, të e dhurojë, të e pijë, të e prodhojë, të e transportojë, të e shes rrushin në fabrika për prodhimin e alkoolit dhe të e mbjell rrushin për ta shitur për tu prodhuar alkool.
 5. Kamata është e ndaluar për myslimanin qoftë nga myslimani ose nga jo myslimani.
 6. Myslimanët njohin Jezusin si të dërguar të Zotit.
 7. Kur'ani nuk është vepër e Muhammedit.
 8. Portreti i Raziut, mjek dhe filozof i dëgjuar arab, i cili u bë i dëgjuar sidomos me veprën e tij "Kitabul Havi", mbahet akoma i varur në Universitetin e Prixhetonit.
 9. Mjeku mysliman Eraziu i njohur në Evropë si Razes ka shkruar 220 vepra mjekësore ku disa prej tyre janë Enciklopedi.
 10. Në qytetin e HamburgutGjermani ka 27 xhamia.
 11. Romë ndodhet xhamia më e madhe në Evropë.
 12. Sinani, arkitekti i madh shqiptar (1489 - 1588) gjatë gjithë jetës së tij ndërtoi jo më pak se 355 ndërtesa apo komplekse: 81 xhami të mëdha 50 dhoma faljeje, 62 medrese, 19 mauzoleume, 17 tregje, 3 spitale dhe 7 ujësjellësa. Kryevepra e tij është Xhamija Selimije e ndërtuar në vitin 1522. Në baze të projekteve të tij ndërmjet vitit 1609 dhe 1617 u ndërtua Xhamia Blu.
 13. Allahu nuk mund te krahasohet me asnje gje
 14. Shejtani (dreqi) është armiku i njeriut dhe keni kujdes prej tij
 15. Kurani është libri i shejt i Muslimaneve