Jump to content

Abdullah ibn Ubeji

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Abdullah ibn Ubeji i quajtur edhe ibn Seluli, ishte kryetar i fisit benu Kharzaj dhe një nga banotrët kryesorë të Medinës. Pas arritjes së Muhamedit në Medine, Ibn Ubej Konvertohet në Islam, edhe pse për sinqeritetin e konvertimit të diskutueshëm. Për shkak të konflikteve me Muhamedin, tradita islame e ka emëruar munafik (hipokrit) dhe kreu i munafikve.