Academy Award i 76-të

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Academy Award i 76-të (Ceromonia e Oskarit 2004 / orig. 76th Academy Awards) ka qenë më 29 shkurt 2004 në Kodak Theatre në Los Anxhelos. Ishte radha e 76-të e Annual Academy Awards. Në këtë vit shpërblehen filmat më të mirë të vitit të kaluar 2003.

Prezantimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Billy Crystal udhëheqi për së katërti herë si moderator nëpër ceremoninë oskare (më parë 1997/1998/2000). Prezantuëset e kandidatëve janë të përkatës te kategoritë e specifikuar poshtë.

Nominimet dhe Fituesët[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Aktori kryesor[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

prezentuar nga Nicole Kidman

Aktori dytësor[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

prezentuar nga Catherine Zeta-Jones

Aktorja kryesore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

prezentuar nga Adrien Brody

Aktorja dytësore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

prezentuar nga Chris Cooper

Film Animuar[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

prezentuar nga Robin Williams

Pajisje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

prezentuar nga Angelina Jolie

Kamera[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

prezentuar nga Uma Thurman dhe Jude Law

 • City of God
 • Cold Mountain
 • Girl with a Pearl Earring
 • Master and Commander: The Far Side of the World
 • Seabiscuit

Projektues i kostumeve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

prezentuar nga Renee Zellweger

 • Girl with a Pearl Earring
 • The Last Samurai
 • The Lord of the Rings: The Return of the King
 • Master and Commander: The Far Side of the World
 • Seabiscuit

Regji[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

prezentuar nga Tom Cruise

Dokumentar filmi (gjatë)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

prezentuar nga Alec Baldwin dhe Naomi Watts

 • Balseros
 • Capturing the Friedmans
 • The Fog of War
 • My Architect
 • The Weather Underground

Dokumentar filmi (shkurt)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

prezentuar nga John Cusack dhe Diane Lane

 • Asylum
 • Chernobyl Heart
 • Ferry Tales

Prerja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

prezentuar nga Julianne Moore und Pierce Brosnan

 • City of God
 • Cold Mountain
 • The Lord of the Rings: The Return of the King
 • Master and Commander: The Far Side of the World
 • Seabiscuit

Film të huaj[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

d.m.th. jo në gjuhën angleze

prezentuar nga Charlize Theron

MakeUp[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

prezentuar nga Scarlett Johansson

 • The Lord of the Rings: The Return of the King
 • Master and Commander: The Far Side of the World
 • Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Muzika (Original Score)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

prezentuar nga Sting dhe Phil Collins

Muzika (Kënga origjinale)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

prezentuar nga Jack Black

 • "Into the West" - The Lord of the Rings: The Return of the King
 • "A Kiss at the End of the Rainbow" - A Mighty Wind
 • "Scarlett Tide" - Cold Mountain
 • "The Triplets of Belleville" - Les Triplettes de Belleville
 • "You Will Be My Ain True Love" - Cold Mountain

Filmi më i miri[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

prezentuar nga Steven Spielberg

 • The Lord of the Rings: The Return of the King
 • Lost in Translation
 • Master and Commander: The Far Side of the World
 • Mystic River
 • Seabiscuit

Filmi i shkurtë (Animuar)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

prezentuar nga Ben Stiller dhe Owen Wilson

 • Boundin
 • Destino
 • Gone Nutty
 • Harvie Krumpet

Filmi i shkurtë (Live Action)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

prezentuar nga Ben Stiller dhe Owen Wilson

 • Die rote Jacke
 • Most
 • Squash
 • Torzija
 • Two Soldiers

Prerja tingullit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

prezentuar nga Sandra Bullock dhe John Travolta

 • Finding Nemo
 • Master and Commander: The Far Side of the World
 • Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Mix i tingullve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

prezentuar nga Sandra Bullock dhe John Travolta

 • The Last Samurai
 • The Lord of the Rings: The Return of the King
 • Master and Commander: The Far Side of the World
 • Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
 • Seabiscuit

Efekti vizual[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

prezentuar nga Will Smith und Jada Pinkett Smith

 • The Lord of the Rings: The Return of the King
 • Master and Commander: The Far Side of the World
 • Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Skripti i adaptuar[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

prezentuar nga Sofia dhe Francis Ford Coppola

Skripti origjinal[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

prezentuar nga Susan Sarandon dhe Tim Robbins

Oskare të nderuar[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Oskari i nderuar[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

prezentuar nga Jim Carrey