Accuracy International Arctic Warfare

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
US Navy Mk 13 MOD 5 SWS duke përdorur një stok AICS 2.0 dhe një marrës me bazë Remington 700.

Pushka Accuracy International Arctic Warfare është një pushkë snajperi me veprim-rrufe, e projektuar dhe prodhuar nga kompania britanike Accuracy International. Ajo ka rezultuar e njohur si pushkë civile, policore dhe ushtarake që nga prezantimi i saj në vitet 1980. Pushkët kanë disa veçori që përmirësojnë performancën në kushte shumë të ftohta (që i dhanë emrin pushkës) pa dëmtuar funksionimin në kushte më pak ekstreme.

Pushkët Arctic Warfare janë përgjithësisht të pajisura me një pamje teleskopike Schmidt & Bender Police & Military II (PM II) me pamës fiks ose të ndryshueshëm. Pamjet teleskopike të ndryshueshme mund të përdoren nëse operatori dëshiron më shumë fleksibilitet për të xhiruar në rreze të ndryshme ose kur kërkohet një fushë e gjerë shikimi. Accuracy International promovon në mënyrë aktive montimin e linjës së produkteve Schmidt & Bender PM II të prodhimit gjerman si komponentë vëzhgues në pushkët e tyre, gjë që është e rrallë për një prodhues pushkësh. Forcat gjermane dhe ruse preferuan një pamje teleskopike të bërë nga Zeiss mbi rekomandimin e Accuracy International.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]