Acidi salicilik

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Acidi Salicilik ka aftësi për pengimin e fermentimit dhe prishjes se pemëve dhe të perimeve, prandaj më herët përdorej si konservans ushqimor. Tash nuk përdoret për konservim, sepse është konstatuar i dëmshem për organizëm. Derivati i tij i njohur si aspirina përdoret në mjekësi mjet kundër dhembjeve, temperaturës, kundër reumatizmit, si analgjetik, antipiretik, kundër migrenës etj.