Acidi yndyror

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
link= http://sq.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Sigurimii_i_cil%C3%ABsis%C3%AB9 Ky artikull apo seksion është jo i plotë ose me cilësi të dobët. Mund të ndihmoni Wikipedian duke e përmirësuar!
Ky artikull duhet të përmirësuar në:  Pa referenca, Pa kategori. Nuk ka strukture te mirë, Nuk ka përmbajtje të mjaftueshme --Liridon 16 mars 2011 16:50 (CET)


Acidet e larta yndyrore janë shumë të rëndësishëm për jete. Ato janë përbërës te yndyrave, rrëshirave natyrore dhe dyllit. Përfitohen me hidrolize te yndyrave. Prej tyre te rëndësishme janë acidet e larta yndyrore te ngopura siç janë acidi palmitik dhje acidi stearik.