Adil el-Kelbani

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Adil el-Kalbani
Kalbani.jpg
U lind në3 prill, 1959
Punësimihoxhë

Adil Ibn Saalim Ibn Saeed Al Kalbani (Arabisht: عادل بن سالم بن سعيد الكلباني) lindi më 3 prill, 1959. Ai është i martuar dhe ka pesë djem dhe dy vajza. Mësuesi i tij i parë ishte Hasan Ibn Gaanim Al Gaanim, ku ai mësoi pjesët e Sahih Buhariu, Sahih Tirmidhiu dhe tefsirin e Ibn Kethirit.

Ai poashtu mësoi me shejh Abul Rahman Ibn Jjibrin. Ai e mësoi Kuranin me shejh Ahmad Mustafa. Ai poashtu e mësoi "El Bekaren" me shejh Umm Saad me recitimin e Ebi Umer el Basri.