Adobe Creative Cloud

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Logoja e Adobe Creative Cloud në 2021

Adobe Creative Cloud është një grup aplikacionesh dhe shërbimesh nga Adobe Inc. që u jep abonentëve akses në një koleksion softuerësh të përdorur për dizajn grafik, redaktim video, zhvillim i uebfaqeve, fotografi, së bashku me një sërë aplikacionesh celulare dhe gjithashtu disa shërbime opsionale cloud. Në Creative Cloud, një shërbim abonimi mujor ose vjetor ofrohet përmes internetit. Softueri nga Creative Cloud shkarkohet nga Interneti, instalohet direkt në një kompjuter lokal dhe përdoret për sa kohë që abonimi mbetet i vlefshëm. Përditësimet në internet dhe gjuhë të shumta janë të përfshira në abonimin CC. Creative Cloud fillimisht u organizua në Shërbimet Ueb të Amazon, por një marrëveshje e re me Microsoft-in e ka softuerin, duke filluar me versionin 2017, të pritur në Microsoft Azure.

Më parë, Adobe ofronte produkte individuale si dhe paketa softuerësh që përmbajnë disa produkte (si Adobe Creative Suite ose Adobe eLearning Suite) me një licencë të përhershme softueri.

Adobe njoftoi për herë të parë Creative Cloud në tetor 2011. Një version tjetër i Adobe Creative Suite u lëshua vitin e ardhshëm. Më 6 maj 2013, Adobe njoftoi se nuk do të lëshonte versione të reja të Creative Suite dhe se versionet e ardhshme të softuerit të saj do të ishin të disponueshme vetëm përmes Creative Cloud. Versionet e para të reja të bëra vetëm për Creative Cloud u publikuan më 17 qershor 2013.[1]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "Adobe Creative Cloud", Wikipedia (në anglisht), 2022-12-07, marrë më 2022-12-22