Jump to content

Adrian Lamo

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Adrián Lamo

Adrian Lamo (20 shkurt 1981 - 16 mars 2018) ishte një analist kolumbiano-amerikan dhe ish-haker. Lamo së pari fitoi vëmendjen e medias për thyerjen e disa rrjeteve kompjuterike të profilit të lartë, duke përfshirë ato të The New York Times, Yahoo! dhe Microsoft, duke arritur kulmin në arrestimin e tij në 2003.

Në vitin 2010, Lamo në mënyrë indirekte njoftoi ushtarin amerikan Chelsea Manning në Komandën e Hetimeve Penale të Ushtrisë, duke pretenduar se Manning kishte zbuluar qindra mijëra dokumente të ndjeshme të qeverisë amerikane tek WikiLeaks.