Advocatus Dei

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Advocatus Dei ( lat. në kuptimi Avokat i Zotit ) është personi i cili sjellë dëshmitë PËR kërkesën e shprehjes së një personi të shenjtë a të bekumë në Kishë. Përfaqësuesi i të KUNDË-së quhet Advocatus Diaboli (Avokati i Djallit). Shih Avokati i Zotit dhe Avokati i Djallit