Agim Rufati

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Agim Rufati lindi më 1 gusht 1960 në fshatin SllupçanKumanovë, Maqedoni ka qenë ushtarak shqiptar dhe ka rënë dëshmorluftën në Maqedoni.

Agim Rufati nga fshati SllupçanKumanovë, Maqedoni ushtarak shqiptar, dëshmor i luftës në Maqedoni.

Shkollën fillore e kreu ne vendlindje , të mesmen e filloi në Kumanovë kurse e mbaroi në Preshevë drejtimi elektro montazh. Regjistroi fakulltetin Elektro Teknik në Shkup ku i detyrua ta lëshoj sepse nuk i bëhej ball asaj kohe si student shqiptar në një Univerzitet ku e gjith ishte Nacionale-Maqedone.

Agim Rufati ju kishte bashkuar forcave shqiptare që luftonin edhe më tutje pas çlirimit të Kosovës për lirin e shqiptarëve në territoret e administruara nga Maqedonia, gjatë viteve 2000.

Ai ishte ndër të parët në prëgaditjet për "Ushtrinë Çlirimtare Kombëtare " të trojeve të Karadakut të Kumanovës.

Ra dëshmorë gjat luftimeve të vitit 2001 në Maqedoni