Jump to content

Agjencia Kombëtare e Turizmit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Agjencia Kombëtare e Turizmit
LlojiAgjensi turizmit
SeliaTirana
Drejtori i Përgjithshëm
Albin Gega
Faqja në internetwww.akt.gov.al

Agjencia Kombëtare e Turizmit (AKT) është institucion publik, i cili është i varur nga Ministria e Turizmit dhe Mjedisit.[1] Fillimisht ajo është themeluar në maj 2005 me emrin Enti i Turizmit Shqiptar dhe më vonë, në bazë të Ligjit nr. 9734, datë 14/05/2007 ajo mori emrin që mban tani.

Misioni[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Detyra kryesore e Agjencisë Kombëtare të Turizmit është të promovojë vendin si një “destinacion turistik” në pellgun e Mesdheut, Evropë dhe në mbarë botën. Për të përmbushur këtë detyrë, AKT aplikon një gamë të mjeteve dhe metodave. Më të rëndësishme janë organizimin dhe menaxhimin e pjesëmarrjes së Shqipërisë në disa panaire ndërkombëtare turistike, promovimi on-line, botimi i materialeve promovuese, udhëtime fun me tur-operatorë të ndryshëm ndërkombëtarë dhe medias dhe aktiviteteve të tjera etj. Një tjetër detyrë e AKT është për të nxitur dhe promovimin e turizmit në familje si një burim gjenerues i të ardhurave në turizëm.

Aktiviteti[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Gjatë viteve të fundit AKT ka qenë aktive në pjesëmarrjen e saj në disa panaire të udhëtimit turistik të tilla si ITB Berlin, W.T.M. Londër, Bit Milano, Prishtinë, RDA Coach Tourism Koln, etj. Kohët e fundit ajo ka përhapur këtë veprimtari në tregje të tjera, duke përfshirë Hungari, Izrael, Kinë etj. Në fund të vitit 2013 AKT ka organizuar për herë të parë panairin e brendshëm të “Turizmit Dimëror”, duke u përpjekur për të nxitur këtë aktivitet brenda Shqipërisë.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "Kopje e arkivuar". Arkivuar nga origjinali më 20 qershor 2016. Marrë më 30 qershor 2016.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Archived copy si titull (lidhja)