Aida Shtino

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Aida Shtino
Fotoporteti
Emri Aida
Mbiemri Shtino
Lindur më 30 dhjetor 1970
Lindur në Gjirokastër
Kombësia shqiptare
Shtetësia shqiptare
Profesioni gazetare

Aida Shtino është gazetare shqiptare, ka lindur në Gjirokastër më 30 dhjetor 1970.Rrjedh nga fisi i Shtinajve të Gjirokastrës,ndërsa nga mamaja është nga fisi Blloshmi,një fis që ka dhënë shumë patriotë dhe atdhetarë Shqiptarë. Ka kryer studimet për Gjuhë - Letërsi në Universitetin e Tiranës. Ajo është drejtuese dhe producente e emisionit "Njerëz të humbur".Aida Shtino vuri në lëvizje gjithë oipionin publik si edhe organet shtetërore,përsa i përket fenomenit të Njerzve të Humbur.Gjatë 12 vjetësh kërkime,investigime hap pas hapi është arritur të gjenden persona të cilët për shumë vjet kishin humbur lidhjet me familjarët e tyre. Në 2006 Aida Shtino me emisionin "NJERËZ TË HUMBUR" ka fituar çmimin "Imazhi Shqiptar"për punën që është bërë në gjetjen dhe identifikimin e shqiptarëve nëpër botë. Në 2007 Aida Shtino është zgjedhur "QYTETARE NDERI" në qytetin e Gjirokastrës. Në 2008 "NJERËZ TË HUMBUR"i drejtuar nga Aida Shtino ka fituar çmimin si emisioni i vitit në ndihmë të njerzve ne nevoje. Sot ajo drejton një emision të titulluar "TË ILUMINUARIT" në kërkim të Shqiptarëve të suksesshëm dhe të historive të suksesit. Histori të cilat do të hapin horizonte të reja për brezin e ri, duke gjetur rrugët e suksesit,për ta bërë Shqiperinë një vend më të mirë.


Stub biografi.png Ky artikull që ka të bëjë me një biografi individi është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.