Ajeti i Arshit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ajeti i Arshit ose Ajeti Qyrsi (Arabisht: آية الكرسيĀyat-ul-Kursī) është ajeti i 255-të i sures Bekare. Është ajet madhështor në Kuran e cila flet se askush nuk është i krahasueshëm me Zotin. Myslimanët e lexojnë këtë ajet para se të flejnë.

Fuqia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ai i cili e lexon këtë ajet, do të jetë nën mbrojtjen e Zotit. Emri është qyrsi.

Përkthimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Arabisht Transliterimi Shqip
 • اللّهُ لاَ إِلَـهَ إِلاَّ هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ
 • لاَ تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلاَ نَوْمٌ
 • لَّهُ مَا فِي السَّمَوَاتِ وَمَا فِي الأَرْضِ
 • مَن ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ
 • يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ
 • وَلاَ يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِّنْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِمَا شَاء
 • وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَوَاتِ وَالأَرْضَ
 • وَلاَ يَؤُودُهُ حِفْظُهُمَا
 • وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ
 • Allāhu lā ilāha illā huwa l-ḥayyu l-qayyūm
 • lā taʾḫuḏuhu sinätu-n wa lā nawmu-n
 • lahu mā fī s-samawāti wa mā fī l-arḍ
 • man ḏā llaḏī yašfaʿu ʿindahu illā bi iḏnihi
 • yaʿlamu mā bayna aydīhim wa mā ḫalfahum
 • walā yuḥīṭūna bi šayʾi-n min ʿilmihi illā bi mā šāʾa
 • wasiʿa kursīyuhu s-samawāti wa l-arḍa
 • walā yaʾūduhu ḥifẓuhumā
 • wa huwa l-ʿaliyyu l-ʿaẓīm.
 • All-llahu - s’ka zot pos Tij.
 • I Gjalli, Vigjiluesi. Nuk e ze të koturit, e as gjumi.
 • E Tija është ç’ka në qiej dhe ç’ka në tokë.
 • Kush mund të ndërmjetësojë te Ai, pos me lejën e Tij?
 • Ai e di se ç’po u ndodhë dhe ç’do t’u ndodhë.
 • Dhe asgjë nga dija e Tij nuk mund të përvetësojnë, pos sa të dojë Ai.
 • Ndërsa pushteti i Tij përfshin qiejt dhe tokën.
 • E nuk lodhet duke i ruajtur (mirëmbajtur), ngase Ai është i Larti, Madhështori.