Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Bosnjës dhe Hercegovinës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Bosnjës dhe Hercegovinës
ShkurtesaANUBiH
AHУБиX
Formuar më1951 në Sarejevë
LlojiAkademi kombëtare
Qëllimishkencë, art, akademi
SeliaBosnja dhe Hercegovina Sarajevë, Bosnja dhe Hercegovina
Anëtarësia
44 anëtarë të plotë (2009)[1]
Božidar Matić
Organi
Presidenca e Akademisë
Faqja në internetwww.anubih.ba

Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Bosnjës dhe Hercegovinës ose Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine është themeluar në vitin 1951. Fillimishtë quhej "Shoqëria Shkencore e Bosnjës dhe Hercegovinës" (Naučno društvo Bosne i Hercegovine - NDBiH) e pas vitit 1966 riformulohet si Akademi e Shkencave dhe e Arteve e Bosnjës dhe Hercegovinës.

Kryesia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Bozhidar Matiq, kryetar;
 • Boshko Kuqanski, nënkryetar;
 • Sllobodan Lloga, nënkryetar;
 • Zijo Pashiq, sekretar gjeneral.

Departamentet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Departamenti i shkencave shoqërore,
 • Departamenti i shkencave humane,
 • Departamenti i shkencave mjekësore,
 • Departamenti i shkencave matematike-natyrore,
 • Departamenti i shkencave teknike,
 • Departamenti i arteve,[2]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ "ANUBIH members" (në anglisht). Academy of Sciences and Arts of Bosnia and Herzegovina. Arkivuar nga origjinali më 25 prill 2007. Marrë më 11 prill 2016.
 2. ^ "Academy of Sciences and Arts of Bosnia and Herzegovina" (në anglisht). Arkivuar nga origjinali më 5 mars 2016. Marrë më 23 prill 2016.