Jump to content

Akrili

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Akrili është një material plastik i njohur për transparencën e tij, rezistentë ndaj motit dhe mprehtësisë së ngjyrës. Akrilikët janë të rëndësishëm për ruajtjen për shkak të rezistencës së tyre ndaj ndryshimeve kimike. Ato mund të gjenden në fletëza, filma dhe fletëngjitëse rrëshire. Disa emra të njohur firmash për formën e fletëzave janë Perspex, Lucite dhe Plexiglas. Fletëza absorbuese e rrezeve ultraviolete përdoret në preferencë të xhamit për materiale vezulluese të kornizuara meqë thyhet më vështirë dhe absorbuesit ultravioletë mbrojnë objektet e kornizuara nga dëmtimi nga rrezet ultra vjollce (UV).


Ky artikull nga Kimia është i cunguar. Ti mund të ndihmosh Wikipedian duke e përmirësuar këtë artikull.