Aleksandër Gjoka

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Aleksandër Gjoka.JPG

Aleksander Gjoka është një këngëtar dhe autor këngësh shumë i njohur. Eshte nje kengetar i mirenjohur shqiptar, deri me tani ai ka disa te incizuara disa keneg por me e njohura nder to eshte "Kuturu" nje kenge shume e bukur e cila degjohet edhe sot.Poashtu ai eshte pjesmarres i disa edicioneve te festivalit madheshtor "Kenga Magjike".

 • Pjesëmarrja Në Festivale:
 • 2012 - I Njejti Do Mbetem në Kënga Magjike 2012
 • 2008 - Dashurise Se Shkuar në Kënga Magjike 2008
 • 2005 - I Verber Nen Diell në Top Fest 2
 • 2004 - Kuturu në Top Fest 1
 • 2003 - Kuturu në Kënga Magjike 2003
 • 1997 - Paqe Vetvetes në Festivali i 36-të në RTSH
 • 1995 - Anija Plake në Festivali i 34-të në RTSH
 • 1994 - Ti Nuk Më Tradhëton në Festivali i 33-të në RTSH
 • 1992 - E Bukura në Festivali i 31-të në RTSH
 • 1992 - Pesha E Fatit në Festivali i 31-të në RTSH
 • 1990 - Mësues Dhe Shokë në Festivali i 29-të në RTSH