Aleksandër Koriziu

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Aleksandër Koriziu

Aleksandër Koriziu 1885-1941,lindi në Poro. Studioi drejtësi, por një kohë të gjatë të jetës së tij ia kushtoi ekonomisë dhe drejtimin e bankave në Greqi. Drejtoi Bankën Kombëtare Greke, krijoi dhe drejtoi Bankën Bujqësore.

Në vitin 1936 ishte ministër i telekomunikacionit.

Në vitin1941 u bë kryeministër i Greqisë për disa muaj.