Anadrinia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Anadrinia, Përdrini ose Podrimja (serbisht: Подримље Podrimlje) është hapësirë rreth Drinit të Bardhë te Rahovecit dhe Prizrenit.

Anadrinia në perëndim kufizohet me regjionin e Dushkajës, kurse në lindje me Llapushën Perëndimore. "Anadrini" Shtrihet kryesisht në Komunen e Rahovecit dhe pjesa tjetër në atë të Prizrenit.[1]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Shehu, I., Malsiu, A. & Bajraktari, N. Assessment of Potentially Toxic Element Concentrations in Soil And Vegetables and Impact on Human Health Through TF, EDI, and HRI Indicators: Case Study Anadrinia Region (Kosovo). Biol Trace Elem Res 201, 479–492 (2023). https://doi.org/10.1007/s12011-022-03160-3