Android 1.5 Cupcake

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Cupcake ishte version i parë i Android OS. Ai u anoncua në prill 2009, duke blerë dhe suportin më të gjerë për të krijuar celular me touchscreen. Cupcake përmirsoi suportin e Bluetooth, funksionimin e cameras dhe suportimin e YouTube-it. Android 1.5 u krijua në epoka të mëdha teknologjike, ku kishim boom-in e shitjeve nga HTC Hero/Eris, Samsung Moment dhe Motorola Cliq.