Anglistika

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Anglistika është një disciplinë akademike e cila merret me studimin e letërsisë së shkruar në gjuhën angleze (duke përfshirë këtu letërsinë nga Britania e Madhe, Shtetet e Bashkuara, Irlanda, Kanadaja, Australia, Zelanda e Re, Hong Kongu, Filipinet, India, Pakistani dhe Afrika e Jugut), gjuhësinë angleze (duke përfshirë fonetikën angleze, fonologjinë, sintaksën, morfologjinë, semantikën e pragmatikën) si dhe sociolinguistikën angleze (duke përfshirë tekstet e shkruara në gjuhën angleze, historinë e gjuhës angleze, si dhe mësimin e mësimdhënien e gjuhës angleze.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]