Anije patrullimi tip Kronshtadt

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Anije patrullimi tip Kronshtadt. Anije patrullimi për ujërat litorale prodhuar në Bashkimin Sovjetik.

 • Emërtimi sovjetik: Projekti-122K (njihet edhe me emrin Projekti-122Bis)
 • Prodhuar nga: Zelonodol'sk Zavod (Fabrika 340)
 • Roli luftarak: Anije e specializuar për luftën kundër nëndetëseve
 • Hyri në prodhim: 1950
 • Numri i anijeve të prodhuara: 41 anije
 • Tonazhi: Standard: 300 ton; Me ngarkesë të plotë: 320 ton
 • Gjendja operative: Russia: Nxjerrë jashtë përdorimit. Të gjitha anijet e këtij tipi u transferuan në vendet e tjera të bllokut sovjetik në fillim të viteve 60-të.
 • Në përdorim nga shtetet e tjera: Rumania- 3, Polonia- 6, Shqipëria- 4, Bulgaria- 2, Kina- 6, Kuba- 6, dhe Indonezia- 14. Mendohet se të gjitha anijet janë sot jashtë përdorimit.
 • Armatimi: 1x 85mm top në kullën përpara, 2x 37mm top kundër-ajror, 4x 5-gryka RBU-1200 Shtretër Rraketash për luftë kundër nëndetëseve, 3x 12.7mm mitralozë, 2 shtretër për mina thellësie
 • Pajisja elektronike: 1 x radar për mbrojtje nga ajri (tipi i panjohur); 1 x radar navigimi (tipi i panjohur)
 • Motori: 3 x motora diezel, fuqia maksimale 3300 kuaj fuqi, 3 boshte helikash
 • Ekipazhi: 25 oficerë dhe marinarë
 • Gjatësia: 161 feet 3 inches= (52 metra)
 • Thellësia (Distanca mes vijës së ujit me ngarkesë të plotë dhe fundit të anijes: 7 feet 8 inches (2.5 metra)
 • Gjerësia: 18 feet 4 inches (5.9 metra)
 • Shpejtësia maksimale: 23 knots
 • Rrezja e veprimit: 1500 milje detare (2400 km) me shpejtësi 12 knots
 • Avionë/Helikopterë: Asnjë