Animimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Animuar)
Jump to navigation Jump to search

Animimi (prej lat. animare, "ringjallue"), animacioni apo filmi vizatimor është në mendjen e ngusht çdo teknik, që me copat e fotografisë levizje në film mundën të krijohen.

Një person i cili merret me animim, emërohet animator.

Seria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Red right arrow.svg
 Artikulli kryesor: Lista e serive.
Red right arrow.svg
 Artikulli kryesor: Lista e anime.
Titulli Fillimi Fundi Shteti SQ
American Dad 2005
Angry Beavers
Drawn Together 2004 ShBA
Family Guy 1999
2005
2002
-
Futurama 1999 2003
Kim Possible 2002
Robot Chicks 2005
Simpsons 1989
Spongebob Squarepants 1999
South Park 1997
The Fairly OddParents 2001

Filma[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Titulli Viti i prodhimit Shteti SQ
Finding Nemo 2003 ShBA
Incredibles 2005 ShBA
Madagascar 2005 ShBA
Shrek 2001 ShBA
Shrek 2 2004 ShBA

Filma të animuar shqip[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Titulli YouTube Viti
Mirela MiReLa
Oreksi i humbur Oreksi i humbur
Dy Gosti 2 Gosti
Kecat dhe Ujku Kecat dhe Ujku
Zana dhe Miri Zana dhe Miri
Sokoli dhe Shqiponja Sokoli dhe Shqiponja
Shoferi i vogël Shoferi i Vogel
majlinda dhe zogu i vogël majlinda dhe Zogu i Vogel
Ndodhitë e Çufos Ndodhite e Çufos
Gjethja Gjethja
Lisharsi Lisharsi
Ah, lepurusha lepurusha! Ah Lepurusha Lepurusha!
Jo kështu Piku! Jo Keshtu Piku II
Portreti (Film vizatimor) Portreti
Gishto Trimi Gishto Trimi
Djaloshi prej bore Djaloshi Prej Debore
Piku me lëkur dhelpre Piku me Lekure Dhelpre
Kallëza e grurit Kalleza e Grurit
Ketri ndihmon shokun Ketri Ndihmon Shokun
Pendesa e Arushit Pendesa e Arushit
Milingona dhe Fidani milingona dhe fidani.
Breshka dhe Lepuri breshka dhe lepuri.
Pipiruku në pallat Pipiruku ne pallat
Një ndodhi në stan nje ndodhi ne stan
Dhelpra dhe Iriqi Dhelpra dhe iriqi
Për një arrë per nje arre
Lulja magjike lulja magjike
Dy vëllezërit Dy vellezerit
Bredhi midis nesh Bredhi Midis Nesh
Lufta për jetën Lufta per Jeten
Erinda dhe Kukulla Erinda dhe Kukulla
Festa e Pranverës Festa e Pranveres
Aksioni dhe Lodrat Aksioni dhe Lodrat
Arushi hap tokë e re Arushi hap toke e re
Abetarja dhe zogjtë e oltës Abetarja dhe zogtje e oltes
Kur të bien puplat Kur te bien puplat #1 #2
Edi dhe nota Edi dhe nota

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]