Aorta ascendens

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Aorta njgitese (lat. Aorta ascendens) jep vetem dy dege, arterien e djathte dhe te majte coronare (lat. A. coronaria dextra et sinistra), te cilat zemres ia sjellin ushqimin.