Arbër Agalliu

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Liber-pyetje.svg
Ky artikull dyshohet nga vërtetësia pasi nuk ka mjaft referenca ose nuk ka asnjë referencë.
Jeni të lutur të ndihmoni këtë artikull duke shtuar referenca dhe duke korrigjuar informacionet.

Arbër Agalliu gazetar shqiptar. I lindur në qytetin ilir të Beratit, në Shqipërinë jugore në vitin 1988, u zhvendos në Itali me familjen e tij në moshën 10 vjeçare, ku ende jeton duke ndarë kohën e tij midis Firences dhe Perugisë. Reporter i Toscana TV, ai është autori i programit "Toscana senza frontiere", në të cilin realizon video intervista që tregojnë histori pozitive të integrimit të emigrantëve që banojnë në Itali. Ai gjithashtu bashkëpunon me gazetat e ndryshme, veçanërisht me Shqipërinë NEWS dhe Frontiere NEWS. Aktivë në shoqëri dhe shërbim vullnetar për më shumë se 10 vjet, ai është themeluesi i "Rrjetit të shqiptarëve në Toskanë" dhe zëdhënës i ANSI (Shoqata Kombëtare Shtypi Kulturore) dhe ISC (italianët pa shtetësi). Veprat dhe aktivitetet e tij kryesisht kanë të bëjnë me çështjet delikate të emigracionit, racizmit, integrimit dhe gjeneratave të dyta.


Stub biografi.png Ky artikull në lidhje me Biografia është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.