Jump to content

Arif Senturk

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Arif Şentürk (lindur 1941, Kumanovë, Maqedoni), tradicionale popullore dhe përpilues këngëtarja. Ai është i njohur si këngëtari i cili kryen në muzikë etnike të Ballkanit.

Arif Senturk ka lindur në qytetin e Kumanovës, Maqedoni, emigruar me familjen e tij në Turqi1956 pasi diplomohen turk shkollë fillore në Maqedoni. Së pari, familja e tij u vendos në Kirklareli pasi që ata u zhvendos tek Zeytinburnu qarkut të Stambollit. Pasi ai punonte si berber në Zeytinburnu. Ai ndoqi Bakirkoy dhe Yesilkoy Music Community Home. Arif Senturk mori shqyrtimin e TRT Amatori Këngëtarët dhe fitoi atë. Ai u mbështet nga Nida Tufekci.

Arif Senturk, përpilimi i cili është i njohur shumë Rumelian tradicionale Turke, Maqedonase, Shqipe dhe Cigan këngë popullore, ka 12 albume. Këngët më të famshme të tij janë Deryalar, Ramize, Safiye, Debreli Hasan, Ani mor Hatixhe, Oj Kosovë, Bitola Moj Roden Kraj.

  • Meliha, 23 dhjetor 2008
  • Kına Havası, 24 dhjetor 1998
  • Nazikem, 4 qershor 1990
  • Deryalar, 9 janar 1987
  • Hamdi, 9 janar 1987
  • Yemen, 9 janar 1987