Arkeografia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Arkeografia (nga greqishtja ἀρχαίος arkhaios (e lashtë) dhe γράφειν gráphein (përshkruaj)), mund të ketë dy kuptime  :

  1. Dikur, arkeografia ishte një term që përcaktonte faktin e vizatimit, pikturës ose skulpturës së monumenteve antike, si dhe skenave të lashta ose peizazheve dhe të cilat përdoreshin për të dalluar këtë art nga arkeologjia.
  2. Aktualisht, ky term përcakton shkencën e cila merret me studimin e alfabeteve të lashta. Arkeografia është e lidhur ngushtë me filologjinë, studimin e burimeve, paleografinë dhe arkivat.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Literatura[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Antoine de Rivarol, Dictionnaire classique de la langue française (Fjalor klasik i gjuhës frënge), 1827 Stampa:Fr
  • Lévy, André (2005). L'archéographie à pas de fourmi (në frëngjisht). Colleville (le Moulin, 76400: Éd. le Moulin des arts. fq. 122. ISBN 978-2-913985-38-4. OCLC 470266269.{{cite book}}: Mirëmbajtja CS1: Vendodhja (lidhja) Lévy, André (2005). L'archéographie à pas de fourmi (në frëngjisht). Colleville (le Moulin, 76400: Éd. le Moulin des arts. fq. 122. ISBN 978-2-913985-38-4. OCLC 470266269.{{cite book}}: Mirëmbajtja CS1: Vendodhja (lidhja) .
  • Lévy, André (2007). Archéographie de la lettre européenne (në frëngjisht). Le Fontanil-Cornillon: Éd. Font'archeographia. fq. 48. ISBN 978-2-916372-19-8. OCLC 470908937. Lévy, André (2007). Archéographie de la lettre européenne (në frëngjisht). Le Fontanil-Cornillon: Éd. Font'archeographia. fq. 48. ISBN 978-2-916372-19-8. OCLC 470908937.